Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Alakbarát csirkés-brokkolis wrap

Alakbarát csirkés-brokkolis wrap Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

2013.12.17.

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

Egy egyszerű, kiadós főzelék a hidegebb napokra.

Hozzávalók (4 személyre):

 

A főzelékhez:

500 g hántolt feles, száraz sárgaborsó

3 db babérlevél

2 evőkanál sertészsír

3 evőkanál liszt

4 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

víz

1,5 dl tej

 

A virsli pörkölthöz:

3 db vöröshagyma

4 db paradicsom

3 db paprika

15 dkg füstölt kenyérszalonna

0,5 kg virsli

2 evőkanál fűszerpaprika

őrölt fekete bors

őrölt köménymag

morzsolt majoránna

víz

 

 

Elkészítés:

1. A sárgaborsót megmossuk és átválogatjuk, majd sós vízben babérlevéllel feltesszük főzni.

A rántáshoz zsírt forrósítunk. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

2. Ha a sárgaborsó megpuhult, akkor hozzáöntjük a rántást. Őrölt fekete borssal ízesítjük és tehetnünk bele még fokhagymát is. Tej hozzáadásával beállítjuk a főzelék sűrűségét. A rántással készre forraljuk.

A főzeléket botmixerrel pürésíthetjük is.

3. A pörkölt elkészítéséhez először a szalonnát megpirítjuk. Ha kész, kivesszük egy szűrőkanál segítségével és a visszamaradt zsírban finomra vágott hagymát dinsztelünk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymagot teszünk bele és egyszer felforraljuk.

4. Beletesszük az apró kockára vágott paprikát, és úgy főzzük, hogy a folyadék elpárologjon róla. Ekkor öntsük fel egy kevés vízzel. Ezt többször ismételjük meg, majd adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és ezzel is pirítsuk le, majd öntsük fel vízzel. Ha már a paprika és a paradicsom is kellően megfőtt, akkor tegyük vissza bele a sült szalonnát. Szórjuk meg majoránnával és adjuk hozzá a felkarikázott virslit. Néhány perc múlva kész.

 

vissza

Hozzászólások