Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Kolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Papsipka (túrós batyu)

Papsipka (túrós batyu) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, farsang, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal Konyha: keleti
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

2016.04.17.

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótétésztakérget készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Segítségével a benne sült ételek (legyen az bármilyen hús, hal vagy zöldség) nemcsak sokkal intenzívebb ízűek lesznek, hanem sokkal omlósabbak is. Mivel nagyon látványos, vendégváráshoz is tökéletes választás.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db csirkemell filé

őrölt fekete bors

½ citrom reszelt héja

2 ek. vaj

2 db fokhagyma

1 marék kakukkfű

 

a sótésztakéreghez:

400 g só

400 g finomliszt

2 db tojásfehérje

2 dl viz

Elkészítés:

1.  Először elkészítjük a fűszervajat. Ehhez a vajat kissé felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lemorzsolt kakukkfüvet. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és fél citrom reszelt héjával.

2. A húst megtisztítjuk, majd enyhén sózzuk és borsozzuk (a sótésztakéregtől sós lesz). Egy serpenyőben elősütjük úgy, hogy az előkészített fűszerese vajból egy keveset felhasználunk. Ha már a húsok mindkét oldala kérget kapott a sütéstől, akkor levesszük a tűzről és megkenjük a fűszeres vajjal. Félretesszük.

3. A sótésztakéreg elkészítéséhez a sót és a lisztet egy tálban összekeverjük. Hozzáadunk 2 tojásfehérjét és 2 dl vizet, majd az egészet összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tésztát kettévágjuk és a két lap közepére egy-egy vajas csirkét teszünk, majd mindkettőt külön belecsomagoljuk a sókéregbe. Így két nagy batyut fogunk kapni, melyet sütőpapírral bélelt tepsire teszünk és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Ezután kivesszük és kb. 15-20 percet pihentetjük, csak ezután törjük fel a sókérget.

Rizzsel vagy salátával tálaljuk az omlós csirkénket.

vissza

Hozzászólások