Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Paradicsomos tonhalsaláta medvehagymás- sajtkrémes muffin kíséretében (alakbarát)

Paradicsomos tonhalsaláta medvehagymás- sajtkrémes muffin kíséretében (alakbarát) Fő kategória: halak
Étkezés: reggeli, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Tarhonyaleves

Tarhonyaleves Árszint: olcsó hozzávalók

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

2017.08.04.

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Maradékból finomat!

Alig van időd az ebéd vagy a vacsora elkészítésre? Szinte 10 perc alatt ínycsiklandozó húsos wrapot készíthetsz, ha van egy kevés, maradék sült hús a hűtődben. A recept bármilyen sült hússal – csirkével, marhával, sertéssel – is elkészíthető, így akár a grillezésből megmaradt husit is fel tudod használni. A lényeg, hogy a hús mellé pakolj zöldségeket, és locsold meg egy finom öntettel. Ha pedig igazán ínyenc vagy, akkor egy kevés reszelt sajtot is tegyél rá, mely tökéletesen ráolvad a fincsi wrapodra.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db torilla lap (teljes kiőrlésű lisztből vagy kukoricalisztből) Ha nagyon kevés időd van, akkor megteszi a bolti, készen kapható lap is, de érdemes kipróbálnod a házi készítésű tortillámat is.
  • 4 szelet maradék sült hús (nekem ebből a sült húsból maradt)
  • 2 szál újhagyma
  • 3 marék saláta
  • 1 db paradicsom
  • főtt kukorica
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 ek. olívaolaj

a fokhagymás majonézes öntethez

  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet vagy tárkonyecet
  • őrölt fekete bors
  • 5 evőkanál majonéz

Elkészítés

1. A maradék sült húst felszeleteljük és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Itt még tovább fűszerezhetjük, ha szükséges. A megsült húst kivesszük és félretesszük.

2. Ugyanebben a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a megtisztított és félbevágott fokhagymákat. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt. Az öntet már kész is, jöhet a tortilla!

3. A tortilla lapokat egyszerűen csak átmelegítjük a serpenyőben. Mindkét oldalukat addig, amíg egy kis színt kapnak.

Összeállítás: A tortilla lapokat megkenjük a fokhagymás-majonézes öntettel. Rátesszük a sült húst, egy fél marék salátát és 2 szelet paradicsomot. Megszórjuk felkarikázott újhagymával, főtt kukoricával és egy fél marék sajttal. Ezután újabb adag fokhagymás-majonézes öntettel meglocsoljuk és wrap-ot formálunk, vagyis a tortilla alsó negyedét felhajtjuk és két oldalt ráhajtjuk a lapot. Középen egy fogpiszkálóval rögzítjük, vagy egyből alufóliába tekerjük az alját.

Ennél a receptnél látható a wrap hajtogatása.

vissza

Hozzászólások