• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

2014.10.22.

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Olaszos ízek egy laktató főétel keretében. A bazsalikomos paradicsomszószt kitűnően kiegészíti a lágy, petrezselymes ricotta íze. Tökéletes házasítás.

Hozzávalók (4 személyre):

a gnocchihoz:

1 kg burgonya

300 g finomliszt

1 db egész tojás

1 tojás sárgája

1 ek. só

a paradicsomszószhoz:

1 kisebb fej vöröshagyma

3 db paradicsom

1 ek. olívaolaj

2 tk. kristálycukor

őrölt fekete bors

5-6 levél bazsalikom

3 gerezd fokhagyma

1 tk. citromlé

300 ml dobozos paradicsompüré (Pl.: Happy-Frucht)

szárított oregánó

a húshoz:

800 g csirkemellfilé

őrölt fekete bors

zöldségalaplé

a töltelékhez:

250 g ricotta

1 csomó petrezselyemzöld

3-4 levél bazsalikom

őrölt fekete bors

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük. Ha elkészült, akkor megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük, szétterítjük, hogy hamarabb kihűljön.

2. Ameddig a burgonya hűl, elkészítjük a csirkemell töltelékét. A petrezselymet finomra vágjuk és a bazsalikomleveleket is összeaprítjuk, majd hozzákeverjük a ricottához. Sóval, borssal ízesítjük és egy gerezd fokhagymát reszelünk bele. Alaposan összekeverjük, majd egy kiterített folpack-ra halmozzuk és a folapack segítségével 2 cm széles rúddá formázzuk. 30 percre betesszük a fagyasztóba.

3. Addig elkészítjük a paradicsommártást. A paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk és x-et vágunk az aljára. Forrásban lévő vízbe tesszük pár másodpercre, utána rögtön jéghideg vízbe, így könnyedén le tudjuk húzni a héját. A paradicsomot felkockázzuk.

Finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk étolajon. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, kevés fokhagymát és a paradicsompürét. Sózzuk, borozzuk. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket és a szárított oregánót is. Cukorral is ízesítjük. Lefedjük és kb. 10 percig pároljuk, míg a paradicsomdarabok pépessé nem vállnak. Rakjunk bele pár csepp citromlevet is, hogy frissebb legyen az íze. Ha elkészült, akkor turmixgépben pépesítjük, hogy krémesebb legyen, majd még egyszer átforraljuk.

4. A csirkemellet megtisztítjuk és egy éles késsel felszúrjuk. Akkora mélyedést vágjunk bele, hogy a ricottás töltelékünket bele tudjuk tömni. A fagyasztóból kivesszük a tölteléket és a mélyedésbe nyomjuk. A nyílást fogpiszkálóval összefogjuk. A csirkemellet kívülről sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben kevés étolajon mindegyik oldalát körbe sütjük. Óvatosan fordítsuk meg, hogy nehogy kifolyjon a töltelék.

Az elősütött csirkemellet egy jénai tálba, vagy tepsibe tesszük. Kevés zöldségalaplét, vagy vizet teszünk hozzá, alufóliával lefedjük. 200 C fokos előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük.  30 perc után eltávolítjuk a fóliát és további 15 percig sütjük. Sütés után kb. 10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük.

5. A gnocchi-hoz kimérjük a lisztet és hozzáadjuk a kihűtött burgonyához. Sózzuk és hozzáadunk egy egész tojást. Egynemű tésztát gyúrunk, melyet lisztezett gyúródeszkán  2 cm vastagságú téglalapra nyújtunk. A téglalapból csíkokat vágunk, majd a csíkokat 2 cm-es darabokra. Ezeket a darabokat átforgatjuk egy villán és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. kb. 10-12 perc alatt lehet megfőzni. Lecsepegtetjük, hozzákeverjük a paradicsommártáshoz. A felszeletelt csirkemellel tálaljuk.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!