Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

2016.10.07.

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

Zsálya, mustár és fokhagyma. Tökéletes hármas csirkeszárny pácolásához.

Miért szeretjük a zsályát?

A zsálya nemcsak fűszernövény, hanem valódi gyógynövény is. Főzetét izzadás csökkentésére, a tejelválasztás elapasztására, valamint szédülés, depresszió, menstruációs rendellenességek és a belső szervek zavarainak enyhítésére javasolják.  A zsálya segíti a zsíros ételek emésztését. /Forrás/

A konyhában bátran használjuk húsételekhez, adhatjuk halhoz, tésztához és burgonyás vagy paradicsomos ételekhez is.

Próbáljuk ki ezzel a finom zsályás-mustáros sült csirkeszárny recepttel!

 

Hozzávalók (2-3 személyre):

6 db csirkeszárny

8 db zsályalevél

3 db fokhagyma

4 ek. mustár

2 ek. olívaolaj

őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

1.  A friss zsályaleveleket megmossuk és felaprítjuk. Egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a mustárt, az olajat és a fűszereket. Alaposan elkeverjük.

2. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és enyhén besózzuk. 5 percet állni hagyjuk, majd összekeverjük a páccal.

1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd előmelegített sütőben, 180 C fokon ropogósra sütjük úgy, hogy egy dl vizet öntünk alá félidőben.

Párolt rizzsel tálaljuk.  

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások