Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal

Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal Konyha: keleti
Fő kategória: előételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Fokhagymakrémleves reform módon

Fokhagymakrémleves reform módon Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

2016.10.07.

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

Zsálya, mustár és fokhagyma. Tökéletes hármas csirkeszárny pácolásához.

Miért szeretjük a zsályát?

A zsálya nemcsak fűszernövény, hanem valódi gyógynövény is. Főzetét izzadás csökkentésére, a tejelválasztás elapasztására, valamint szédülés, depresszió, menstruációs rendellenességek és a belső szervek zavarainak enyhítésére javasolják.  A zsálya segíti a zsíros ételek emésztését. /Forrás/

A konyhában bátran használjuk húsételekhez, adhatjuk halhoz, tésztához és burgonyás vagy paradicsomos ételekhez is.

Próbáljuk ki ezzel a finom zsályás-mustáros sült csirkeszárny recepttel!

 

Hozzávalók (2-3 személyre):

6 db csirkeszárny

8 db zsályalevél

3 db fokhagyma

4 ek. mustár

2 ek. olívaolaj

őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

1.  A friss zsályaleveleket megmossuk és felaprítjuk. Egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a mustárt, az olajat és a fűszereket. Alaposan elkeverjük.

2. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és enyhén besózzuk. 5 percet állni hagyjuk, majd összekeverjük a páccal.

1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd előmelegített sütőben, 180 C fokon ropogósra sütjük úgy, hogy egy dl vizet öntünk alá félidőben.

Párolt rizzsel tálaljuk.  

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások