2016.10.07.
Zsálya, mustár és fokhagyma. Tökéletes hármas csirkeszárny pácolásához.
Miért szeretjük a zsályát?
A zsálya nemcsak fűszernövény, hanem valódi gyógynövény is. Főzetét izzadás csökkentésére, a tejelválasztás elapasztására, valamint szédülés, depresszió, menstruációs rendellenességek és a belső szervek zavarainak enyhítésére javasolják. A zsálya segíti a zsíros ételek emésztését. /Forrás/
A konyhában bátran használjuk húsételekhez, adhatjuk halhoz, tésztához és burgonyás vagy paradicsomos ételekhez is.
Próbáljuk ki ezzel a finom zsályás-mustáros sült csirkeszárny recepttel!
Hozzávalók (2-3 személyre):
6 db csirkeszárny
8 db zsályalevél
3 db fokhagyma
4 ek. mustár
2 ek. olívaolaj
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A friss zsályaleveleket megmossuk és felaprítjuk. Egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a mustárt, az olajat és a fűszereket. Alaposan elkeverjük.
2. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és enyhén besózzuk. 5 percet állni hagyjuk, majd összekeverjük a páccal.
1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd előmelegített sütőben, 180 C fokon ropogósra sütjük úgy, hogy egy dl vizet öntünk alá félidőben.
Párolt rizzsel tálaljuk.