Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával Konyha: magyar
Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát) Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Alkalom: grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Bevezetés

 

Bevezetés

Gyerekként nagyon duci voltam. Tudom milyen érzés az, amikor látsz egy szép ruhát a boltban és tudod, hogy az a ruha csak vékonyabbaknak áll jól, és ha mégis ráveszed magad és felpróbálod, akkor sokkal csalódottabb leszel, mert szembesülsz vele, hogy tényleg nem férsz bele. Az eladó pedig közli, hogy ez a legnagyobb méret. Megsemmisítő, szörnyű érzés. Tudom. Ismerős. De ez számomra már a múlt.

(részlet a könyvből)

Huszonévesen beléptem a munka világába és ezzel együtt megismerkedtem a stressz minden formájával, valamint az ezzel összefüggő evési zavarokkal is, úgy, mint a túlevés, az éjszakai evések és a cukorfüggőség. Az össze-vissza evés, a túlzott cukor és fehérlisztes ételek hatására pár év alatt 10 kilót szedtem magamra. 70-73 kg-ot mutatott a mérleg, holott az ideális testsúlyom k. 55-60 kg lett volna.

Visszagondolva azokra az időkre, semmi köze nem volt az akkori táplálkozási szokásaimnak a diétás életmódhoz. Ezzel csak magamat vertem át, közben pedig arra vágytam, hogy olyan vékony legyek, mint azok a szép címlaplányok.

2014. július 17-én elhatároztam, hogy véget vetek az állandó súlynövekedésnek és fél év alatt le fogok fogyni 10 kg-ot, amit a helytelen életmódom által szedtem magamra. Hat hónap múlva igaz, csak 7 kg-ot fogytam, de utána a hetedik hónap végén szépen lement a többi is. Amit pedig ezzel a 10 kiló mínusszal kaptam az egy leírhatatlanul csodálatos érzés. Azok a ruhadarabok, melyek már régen száműzésre kerültek a szekrényem mélyére, újra rám jöttek és remekül álltak rajtam. A férfiak megfordultak utánam. A régen látott ismerősök mind megjegyezték, hogy milyen fantasztikusan nézek ki, és azt kérdezték, hogy mi a titkom.

A súlyomat azóta is tudom tartani. Fogyni már nem akarok többet, csak egészségesen, finom ételekkel táplálkozni.

A könyvben leírt módszert saját tapasztalataim alapján írom le. Nem garantálom, hogy ez a módszer mindenkinél fogyást fog eredményezni, de a többségnél nagyon jól működhet.

Az évek alatt nagyon sok diétát tanulmányoztam és ki is próbáltam.

A könyv célja, hogy mankót adjon, ahhoz, hogy a tudatos táplálkozást elsajátítva, mindenki egyénileg állítsa fel a saját diétáját az elérni kívánt céltól függően. Ennek alapja a kalóriaszámolás lesz és annak megértése, hogy milyen folyamatok zajlanak a testünkben, hogy hogyan reagálunk a három alaptápanyag, a fehérje, a szénhidrát és a zsírok elfogyasztására.

Ha követjük a módszert, akkor életmódváltásunk minden pillanatát élvezni fogjuk.

Többé nem lesz takargatni valónk. Önbizalmunk megnő, és új életet kezdhetünk. Egy vidám és karcsúbb élet veheti kezdetét. Könyvemmel ehhez a vidám és karcsúbb élethez szeretnélek hozzásegíteni Téged, Kedves Olvasómat.

Szeretnél többet is olvasni a könyvből? Rendeld meg itt! 

vissza

Hozzászólások