• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Enni és fogyni módszer

 

Enni és fogyni módszer

Hogyan tudunk fogyni úgy, hogy közben sokat és finomakat eszünk?

(részlet a könyvből)

A készen vásárolható élelmiszerek legnagyobb része alkalmatlan az Enni és Fogyni módszer szempontjából.

Ha komolyan gondolod az életmódváltást, akkor saját magadnak kell elkészítened a napi menüdet. Amit saját magadnak készítesz, abban biztos lehetsz, hogy mit tartalmaz.

Nem csak a boltban vásárolt, előrecsomagolt termékekről van szó, hanem az éttermi ételekről is. Az otthoni főzésnél nincs jobb.

Az otthoni főzéshez két dolog kell. Egyrészt aki még nem gyakorlott, annak meg kell tanulnia főzni. Aki gyakorlott annak azt kell megtanulnia, hogy hogyan lehet diétásan főzni.

Ebben segít ez Enni és Fogyni könyv. A benne található ételek receptjeinek elkészítésével hamar ráérezhetsz a diétás főzésre.

Mivel az életmódváltásodhoz alapvető fontosságú, hogy egészséges élelmiszereket fogyassz, így meg kell találnod a megfelelő alapanyag beszerzésre alkalmas helyeket.

Ha komolyan gondolod az életmódváltást, akkor kipakolod a hűtőből, a kamrából, a pincéből, tehát az egész lakásból a hizlaló ételeket és feltöltöd az új életmódodnak megfelelő, egészséges ételekkel.

Amit különösen el kell felejtened az életmódváltásod alatt, azok a késztermékek, mint a zacskós levesek, zacskós szószok, konzervek, ketchup, stb. Ezek ugyanis mesterséges élelmiszerek, melyekre semmi szüksége nincs a szervezetednek. Ha nem lennének telenyomva különböző ízfokozókkal, állagjavítókkal és színezőanyagokkal, akkor érzékelnéd, hogy ezek valójában nem táplálékok, és meg sem ennéd őket. Olyan anyagok vannak bennük, melynek hatására még többet és többet kívánsz belőle. Nagyon extrémen fogalmazva ezek legális drogok. A friss, természetes alapanyagokból készített ételek táplálják a testünket, ezek a szervezet üzemanyagforrásai.

Készülj fel arra, hogy előre kell tervezned az étrendedet, hogy mikor és mit fogsz enni!

Mielőtt neki látsz az életmódváltásnak, készíts magadról fotót és mérd meg a súlyod mellett a csípődet, combodat, karodat, hogy amikor majd leadod a kívánt kilókat, akkor összevethesd, hogy honnan indultál.

A megfelelő táplálkozás a legfontosabb a fogyáshoz. A kalóriaszámolgatás önmagában nem elég, a tápanyag-összetételt is figyelembe kell venni.

A gyors és intenzív módszerekkel csak hízni fogsz.

Egy ideális, fogyás érdekében elkezdett életmódváltozás 70%-ban a táplálkozásodon, és 30%-ban a sporton múlik.

Fontos, hogy a tápanyagpótlás az edzés utáni egy órán belül megtörténjen, mivel ilyenkor jön létre az ún. anabolikus ablak, ami azt jelenti, hogy ilyenkor az izmok gyakorlatilag ki vannak éhezve a tápanyagra.

Ahhoz, hogy az izmok minden edzés után hasonló stresszen menjenek keresztül, hogy ki legyenek éhezve a tápanyagra, ahhoz a terhelést fokozatosan növelni kell. (Idősebbeknek vagy rosszabb egészségügyi állapotban lévőknek könnyű mozgásforma ajánlott.)

Érdemes a hosszú távú cél mellett, több rövid távú célt is kitűzni, de ezek legyenek tarthatóak. Például határozd el, hogy két hét alatt adsz le egy kilót! Türelem és kitartás kell. Ne akarj egyszerre megszabadulni 10-20 kilótól. Tervezz reálisan!

Egészséged megőrzése szempontjából nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

Ha rendszertelenül eszel, extrém estben úgy, hogy egész nap nem eszel semmit, majd munka után vacsorázol akkora adagban, mely szinte az egész napi adagodnak megfelelő, akkor a szervezeted ebből az egy étkezésből jóval többet fog raktározni, mert hozzászokik ahhoz, hogy az utánpótlás később jön csak és kiszámíthatatlanul.

A fogyáshoz nem csak a tested működéséről kell ismereteket szerezned, hanem másfajta készséget is el kell sajátítanod. Ez, pedig az önmagad menedzselése, a hatékony idő menedzsment működtetése, melyhez önfegyelem szükséges.

Mindezekben segítségedre lesz az Enni és Fogyni könyvem.

Szeretnél többet is olvasni a könyvből? Rendeld meg itt! 

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!