Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Mit főzzek ma?

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Mozzarellás melegszendvics

Mozzarellás melegszendvics Konyha: mediterrán
Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes

Fogyókúra vagy életmódváltás

 

Fogyókúra vagy életmódváltás

Enni és fogyni módszer: A könyvben alkalmazott módszer elnevezése. A módszer lényege a nevében is benne van: hogyan együnk olyan ételeket, melyekkel fogyást érhetünk el. Ezeket zsírégető ételeknek nevezem, míg a kerülendő ételeket zsírépítő ételeknek. Ez a módszer a diétánál jóval több, teljes életmódváltási programra ad javaslatot.

(részlet a könyvből)

Akik tartósan szeretnének lefogyni, olyan étrendet kell követniük, melyet könnyedén be tudnak tartani önsanyargatás nélkül, és ennél fogva nem napokig vagy éppen hetekig tudják betartani, hanem sokkal inkább hónapokig, sőt inkább évekig.

Tartósan ugyanis nem lehet lefogyni pár hét alatt. Ilyen csak a mesékben van és talán még a televíziós reklámokban, melyek különböző fogyasztó csodaszereket szeretnének eladni.

Ne gondoljuk, hogy beveszünk egy kapszulát és anélkül, hogy megváltoztatnánk étkezési szokásainkat fogyni fogunk. Ez kényelmesen hangzik, de sajnos nem igaz. Kapszula helyett inkább tudásra van szükségünk. Megfelelő ismerettel kell rendelkezünk a testünkről és az elfogyasztott táplálékokról. E nélkül nem fog működni.

A sikerhez nemcsak tudás, hanem idő is kell. A gyors módszereknél az elért siker gyenge lábakon áll. Pár nap alatt visszajönnek a kilók. A legtöbb esetben még több is, mint amennyit leadtunk, mert szervezetünk a hirtelen kalóriamegvonás után úgy érzékeli, hogy többet kell raktároznia, nehogy újra energia nélkül maradjon.Hívják ezt jojó effektusnak is. Amikor a kilók lemennek, majd ismét fel, de az eredmény végül mindig többlet lesz.

Semmilyen önsanyargatást nem tartok megfelelőnek sem a test, sem a lélek számára. Véleményem szerint a legfontosabb a harmónia, melyet önmagunkban és a táplálkozásunkban is meg kell teremteni. Tehát, mindenben az arany középutat kell megtalálunk, mert ekkor létrejön a harmónia, és a diéta többé nem önsanyargatásról és állandó lemondásról szól, hanem egy élvezhető életmódváltás lesz.

Ha az életmódváltás mellett döntünk, akkor a kilóktól tartósan meg tudunk szabadulni. Itt években kell gondolkodnunk, nem pár napos programokban.

Elöljáróban annyit, hogy ha elkezded az életmódváltást, akkor az nem azt jelenti, hogy innentől kezdve már nem ehetsz meg egy tábla csokit, ha éppen megkívánnád, vagy nem ehetsz jóízűen, ha vendégségbe mész. Számolnod kell vele, hogy ha bűnöztél, akkor egy lépést tettél hátra a diétádban, de ez kb. annyit fog jelenteni, hogy nem 30 nap alatt adod le a 3 kg-ot, hanem 35 nap alatt.

Szeretnél többet is olvasni a könyvből? Rendeld meg itt! 

vissza

Hozzászólások