Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











A legjobb karácsonyi vásárok

2019.11.15.

A legjobb karácsonyi vásárok

Budapest büszkélkedhet 2019 második legjobb európai karácsonyi vására címmel

Nehéz megmondani, hogy mikortól is indul be a karácsonyi készülődés vágya az emberben. Az biztos, hogy nem köthető dátumokhoz, advent első vasárnapjához, vagy valami máshoz. Sokkal inkább olyan testre és lélekre egyaránt ható pillanatoknál nyomódik be a ”Start Christmas” feliratú képzeletbeli gombocska, amelyeknél például megérezzük azt a finom fahéj illatot, mely édesanyánk ínycsiklandozó karácsonyi süteményét juttatja az eszünkbe, vagy amikor meglátjuk a téli sötétségben felbukkanni a szívünkben is melegséget gyújtó fényeket, és eszünkbe jut talán még az első karácsonyunk is, ahogy gyerekként rácsodálkoztunk a hatalmas karácsonyfára és a rajta csüngő fényes girlandokra, varázsgömbökre. Varázsvilág ez ilyenkor. Az egész karácsony az. Legalábbis ezt keressük. Azt, hogy lelkünket is ünnepi fényekbe öltöztethessük. Fénnyel, szeretettel. Ehhez kellenek a karácsonyi vásárok is, melyekből a három legjobbat mutatom be most neked.

Az európai utazási portál, a European Best Destinations minden évben megszavaztatja a turistákkal – egy online szavazás keretében – azt, hogy melyik karácsonyi vásárt szeretik a legjobban.

A közönségszavazás alapján ezek a legjobb karácsonyi vásárok 2019-ben:

 TOP1: Tallinn (Észtország)

fotó: European Best Destinations | Best Christmas Market in Europe

2019-ben az észtországi Tallinn nyerte el a legjobb karácsonyi vásárnak járó első helyezést. A középkori épületek történelmi hangulata a szívet melengető karácsonyi fényekkel igazán meghitt környezetet biztosít ahhoz, hogy válogassunk a mézeskalácsok, kézműves édességek és praktikus téli kiegészítők között.   

Ami miatt különösen szeretjük:

A gyerekeket körhinta és a Mikulás is várja, aki cukorkákat osztogat a kis házából azoknak, akik a legszebben tudnak verset szavalni.

 Mikor? November 15-től, január 7-ig.

 TOP2: Budapest

fotó: European Best Destinations | Best Christmas Market in Europe

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál nem csak Magyarországon a legkedveltebb karácsonyi vásár, Európa-szerte nagyon sokan szavaztak rá, így idén a második helyezettel büszkélkedhet. (Tavaly a negyedik helyen végzett a listában.)  

Ami miatt különösen szeretjük:

A Szent István Bazilika impozáns épületével a vásár kivételes helyszint biztosít azok számára, akik karácsnyi hangulattal szeretnének felöltődni.  A budapesti Szent István tér és a Zrínyi utca ilyenkor valóságos mesevilággá változik, úgy érzed magad itt, mintha kinyitottál volna egy mesekönyvet és a kellős közepén sétálgatnál, ahol porcukorszórás borítja a kis utcácskákat és a házacskáknak, mintha mézeskalács illata lenne.

A kicsiket korcsolyapálya is várja és Közép-Európa legnagyobb 3D-fényfestését is megtekinthetik a vásárra látogatók, miközben kürtöskalácsot majszolnak vagy fűszeres forralt bort kortyolgatnak.

 Mikor? November 15-től, január 7-ig.

Fényfestés: minden nap 16.30-22.00 között. (A néhány perces vetítések félóránként kezdődnek és mindig más történetet mutatnak be.)

 

 TOP3: Strasbourg (Franciaország)

fotó: European Best Destinations | Best Christmas Market in Europe

Egy igazi karácsonyi utazásra hív Strasbourg, Franciaország kulturális és történelmi városa az adventi időszak alatt. A belváros az UNESCO Világörökség része és szépségét a karácsonyi fények még tovább fokozzák. A vásár nagy hagyományokkal rendelkezik, itt rendezték meg 1570-ben a világ első karácsonyi vásárát.

A romantikusan idilli, labirintusszerű kis utcácskákon sétálgatva, hamar ünnepi hangulatba kerül az ember. Mindez hófedte házikók szemet gyönyörködtető látványával és meghitt karácsonyi fényekkel egészül ki a karácsonyi időszakban.

A karácsonyi vásár ideje alatt megcsodálhatjuk a történelmi központban felállított 300 hangulatos kis faházat, miközben hagyományos elzászi ételeket és italokat kóstolunk.  

 Mikor? November 22-től, december 30-ig.

 

Annak ellenére, hogy nagyon sok szavazat érkezett a Zágrábi Adventi vásárra is, ebben az évben nem vehetett már részt a versenyben a portál szabályzata szerint, mivel már négyszer egymás után (2016, 2017, 2018, 2019) nyerte el a legjobb karácsonyi vásárnak járó első helyezést.

Ettől függetlenül horvátországi karácsonyi vásár továbbra is gyönyörű, aki még nem volt annak mindenképpen érdemes ellátogatnia, mert meghitt hangulatával, ezernyi lélekmelegítő fényével, régmúlt karácsonyokat időző körhintájával, hangulatos korcsolyapályájával, világító szökőkútjával, a Főtéren felállított hatalmas adventi koszorújával az ember tényleg úgy érzi magát itt, mint Aliz Csodaországban.

Én tavaly voltam és végig is kóstoltam minden karácsonyi finomságot. Erről itt olvashatsz.  

Szerző: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Life and Trend2019.11.27. 19:37

Kedves Erzsébet!
Örülök, hogy tetszik az oldalam és nagyon köszönöm a visszajelzést!
Üdv: Földi Rita

#1 - Baki Erzsébet2019.11.26. 23:26

Örülök, hogy rátaláltam erre a szép és értékes oldalra! Szeretettel gratulálok!