• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Gasztroajándékok saját kezűleg karácsonyra - 1. rész

2017.11.17.

Gasztroajándékok saját kezűleg karácsonyra - 1. rész

Az ilyen ajándékok mindig kedvesebbek

Még csak november van, de már egyre inkább érezhetjük, hogy nyakunkon a karácsony. Ha nem akarsz az utolsó pillanatban az ajándékok után futni, akkor jobb, ha már előre megtervezed, hogy kinek, mit fogsz ajándékozni a szeretet ünnepén. A gasztro-rajongókat lepd meg saját készítésű, ehető vagy iható finomságokkal! Az ilyen ajándékok mindig kedvesebbek lehetnek, mint amelyeket boltban vásárolhat az ember. A gasztroajándékokba egy kicsit belecsempészheted a szívedet is, így érezni fogják, hogy szeretettel készítetted. Különleges gasztroajándék ötleteket gyűjtöttem össze, több kategóriában is. Ezek többségét (borzselé, mézeskalácsház) már novemberben elkészítheted, de a 2. részben olyan ötleteket is találsz majd, melyekkel az utolsó pillanatokban is kimentheted magad, ha esetleg mégis ”megcsúsznál” valahol.

Csoki-imádóknak

Egy tábla csokit vagy egy díszdobozos csokoládét bárkitől kaphat az ember. Te készülj valami különlegessebbel karácsonyra!

Házi szaloncukor, hogy legyen valami különleges finomság a karácsonyfán is

Ebben a Street Kitchen videóban megnézheted, hogy milyen egyszerűen készíthetsz isteni finom házi szaloncukrokat.

Dulmina tündérkonyhája is számos házi szaloncukor variációt mutat be, melyeket érdemes kipróbálni.

A Diéták és Álmok blogon egészséges és diétás mogyorós házi szaloncukor receptet találsz.

Házi forró csoki pálcikák bekuckózós estékhez, karácsonyi filmekhez

A házi forró csoki pálcikák egészen különleges desszertek, melyek nagyszerű gasztroajándékok lehetnek azoknak, akik percek alatt szeretnének készíteni egy pohár karácsonyi hangulatú forró italt. A pálcikát csak bele kell mártani forró tejbe, jól elkeverni és már iható is.

A legédesebb, saját készítésű gasztroajándék karácsonyra vagy mikulásra

A legédesebb, saját készítésű gasztroajándék karácsonyra vagy mikulásra Ezek a forró csoki pálcikák garantáltan felolvasztják a szíveket is. Jó érzés egy bögre forró ...

Rénszarvas forró csokoládé mix a mesés téli pillanatokért

Egy rénszarvasnak dekorált befőttes üvegbe rétegezz 1 csésze cukrot, 1 csésze cukornélküli kakaóport, 2 csésze tejport, 1 csésze csokoládépasztillát és 1 csésze pillecukrot. A tetejére tehetsz még színes cukrokat is, vagy esetleg néhány rúd fahéjat.

Pinterest

undefined

Férfiaknak

Természetesen a férfiaknak is ajándékozhatod a csoki-imádóknál leírt gasztroajándékokat, de érdemes néhány alkoholos különlegességgel is készülni számukra.

Borzselé a karácsony reggeli kalácsra vagy az ünnepi kuglófra

Forralj fel 700 ml édes vörösbort, 2 rúd fahéjjal, 1 narancs reszelt héjával, 6 db szegfűszeggel és 1 db csillagánizzsal. Adj hozzá 400 g cukrot és 1 csomag zselésítő befőzőszert, melyet a csomagoláson leírtak szerint egy ideig gyöngyözve főzz! Ha kész, akkor vedd ki az egész fűszereket a főzetből és adagold tetszőleges üvegekbe. Állítsd fejre az üvegeket, amíg langyosra hűlnek, majd fordítsd vissza a talpukra. Ha már megdermedt a borzselé, akkor díszítheted az üvegeket.

forrás és fotó: Halmos Monika

Forralt bor fűszerkeverék az összebújós hideg, téli estékhez

Egy kisebb, de annál dekoratívabb üvegbe, vagy szövettasakba halmozd az alábbi keveréket, melyből kb. 2-3 adag forralt bor lesz.

  • 5 db egész fahéj, 10 db egész szegfűszeg, 6 db egész szegfűbors, 1 db narancs héja apró kockákra vágva és megszárítva, ½ alma vékonyan felszeletelve és megszárítva

A forralt bor elkészítését itt találod.

Az igazi csajos forralt bor receptje

Az igazi csajos forralt bor receptje Vörösborból vagy fehérborból készüljön? Kell bele narancshéj, vagy sem? Mindezeken ...

Az üveget díszítsd fel karácsonyi szalaggal, és köss rá egy egész fahéj rudat is! A fűszertasakra köthetsz rusztikus fakanalat vagy egy fenyőágat is.

Igazán kedves ajándékká teheted mindezt azzal, ha a forralt bor fűszerkeverék mellé ajándékozol egy üveg bort és egy tábla csokoládét is, majd egy ajándékkísérő kártyára ezt írod mellé:

A bort a derűs napokra, hogy legyen mivel ünnepelni,

a csokoládét a szomorú napokra, hogy felvidítson,

s remélem, hogy a bor hamar elfogy, az édesség pedig örökre megmarad.

Boldog karácsonyt! 

Sültalma-krémlikőr a mámoros pillanatokért

Ezt az igazán alkoholos karácsonyi ihletésű italt 2-3 héttel az ajándékozás előtt el kell készítened, mivel a megsütött, fűszeres almáknak minimum ennyi időt kell egy liter vodkában érlelődniük. Az időt megéri kivárni, fantasztikus italt készíthetsz így. 

A receptet kifli és levendula blogján találod.

Gyerekeknek

A gyerekek számára készíts olyan ajándékokat, mely kedvenc mesehősükhöz köthető, illetve a vicces, látványos meglepikkel (cake pop, muffin) is nagy sikert arathatsz náluk.

Mézeskalács házikó, több mint ajándék - varázslatos téli dekoráció is

Mézeskalács házat készíteni igazán jó móka! Szentelj neki egy teljese napot, mert nem csak türelmet és kreativitást igényel a kis házikók megalkotása is, hanem sok időt is. Viszont az biztos, hogy a finom fahéjas illattal együtt karácsonyi hangulat is belengi majd az otthonodat. Ezért pedig már megéri!

Mézeskalács ház (A karácsonyi mézes kecó)

Karácsony közeledtével elég gyakran rám tör az érzés, hogy mézeskalács házat kellene készíteni. Ez sokáig csak egy gondolat maradt, mivel nagyon bonyolultnak képzeltem a megvalósítását. Most viszont találtam egy nagyon jó videót, ami lépésről lépésre bemutatja, hogy hogyan készítsük el a saját mézes kecónkat. Nagyon jó móka! Már a következő házépítést tervezem.

Cupcake - vidám, édes ajándék sütirajongóknak

Gyerekeknek kiváló gasztroajándék lehet néhány kreatívan díszített cupcake. Nézd meg itt az alapreceptemet és alkoss többféle mesés habot, dekorációt a minisütemények tetejére.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha a cupcake tetejére habos dekorációt választasz, akkor egy lefordított beföttes üvegben stílusosan ajándékozhatod.

Pinterest

undefined

Nézd meg, hogy készül a hógömb cupcake!

Snow Globe Cupcakes from SugarHero.com

Learn to make these amazing snow globe cupcakes! The "glass" is made out of gelatin, so they're completely edible! For more info and the full recipe, visit: http://www.sugarhero.com/snow-globe-cupcakes-gelatin-bubbles/

Csokinyalóka, avagy cakepop minden színben és formában

Inspirálódj a lenti képekből és lesd el a receptet a Cupp Cake blogról, ahol megtalálod a tökéletes sütinyalóka (cake pop) receptjét.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ennyi nem elég? Olvasd el a 2. részt is!

Gasztroajándékok saját kezűleg karácsonyra - 2. rész

Ehető és iható finomságok ajándékba, melyekkel elbűvölheted szeretteidet Az első részben olyan saját készítésű gasztroajándékokat mutattam be, melyek ideálisak lehetnek csokoládé-rajongóknak, férfiaknak, vagy gyerekeknek. A második részben is számos különlegességet hoztam, melyekkel meglepheted szeretteidet, elsősorban az ínyenceket, az egészséges életmód híveit és a kezdő háziasszonyokat.

Egy korábbi cikkemben 12 gasztroajándék ötletet mutattam be. Olvasd el ezt is!

A 12 legjobb gasztroajándék ötlet (nem csak karácsonyra)

A 12 legjobb gasztroajándék ötlet (nem csak karácsonyra) Természetesen valamilyen saját készítésű gasztronómiai különlegességet, vagy egy olyan ...

Szerző: Földi Rita


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!