Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gasztroajándékok saját kezűleg karácsonyra - 2. rész

2017.11.21.

Gasztroajándékok saját kezűleg karácsonyra - 2. rész

Ehető és iható finomságok, amelyekkel elbűvölheted a szeretteidet

Az első részben olyan saját készítésű gasztroajándékokat mutattam be, amelyek ideálisak lehetnek csokoládé-rajongóknak, férfiaknak, vagy gyerekeknek. A második részben is számos különlegességet hoztam, melyekkel meglepheted szeretteidet – elsősorban az ínyenceket, az egészséges életmód híveit és a kezdő háziasszonyokat. Tervezd meg időben az ajándékok megalkotását, mert némelyiket érdemes hetekkel az ajándékozás előtt elkészíteni. Mutatok olyan ötleteket is, amelyeket az utolsó pillanatokban is be tudsz vetni, ha esetleg kicsúsznál az időből. 

Ínyenceknek

Az ínyencek számára különleges alapanyagokkal vagy egy izgalmas fűszerkeverékkel szerezheted a legnagyobb örömöt. 

Kacsamáj-terrin, az ünnepi asztal dísze

A kacsamáj az ünnepi finomságok elmaradhatatlan része. Az ínyenceket lepd meg kacsamáj-terrinel, melyet egy ízléses tálban, vagy üvegben is ajándékozhatsz.

Inspirálódj a Pinteresten a tálalásról, a receptet pedig lesd el a Magyar Konyha oldaláról!

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Sós karamell krém, süteményekhez vagy csak úgy magában kanalazva

200 g kristálycukor, 90 g olvasztott vaj, 120 ml habtejszín (30%-os) és ízlés szerint kb. 1 tk. só kell ehhez a recepthez. Tedd a cukrot egy nagyobb lábosba vagy serpenyőbe! A lényeg, hogy egyenletesen el tudjon terülni. Kevergetés nélkül forrósítsd fel! Maximum rázogatni lehet, ha elkevered, akkor darabos lesz. Ha már szép színe van, akkor vedd le a tűzről, és add hozzá az olvasztott vajat, majd keverd el a tejszínnel és egy kevés sóval is. Ezután pár percet még főzd, és kész is van. A krémet zárd üvegekbe!

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Fetával töltött paprika fűszeres olajban - A mediterrán ínyencségek kedvelőinek zárd üvegbe a tüzes nyarat!

Kereskedésben lehet kapni előkészített, kimagozott savanyított paprikákat. Ízlés szerint csípőset vagy csemegét vegyél, de ha igazi ínyenceknek készíted, akkor mindenképpen a csípőset válaszd! A paprikák üregeit töltsd tele krémesre kikevert feta sajttal! A megtöltött paprikákat helyezd csinos kis üvegekbe, tegyél mellé tisztított fokhagymákat, majd öntsd tele olívaolajjal az üveget. Hogy egy kicsit színesebb legyen, tegyél még az üvegbe megmosott és megszárított zöldfűszereket is, például kakukkfüvet vagy rozmaringágat.

Egy hónapig eláll a hűtőben és szuper finomság pirítóshoz, házi kenyerekhez, vacsorára vagy akár reggelire is.

Az egészséges életmód híveinek

Az egészséges életmód követői karácsonyi ajándéknak örömmel fogadják a cukormentes, fehér liszt mentes süteményeket, az olajos magvakkal készített házi müzliszeleteket, vagy a maglisztekkel sütött, aprósüteményeket

Gluténmentes csokis keksz a reggeli kakaó mellé

Csokis finomság, melyet könnyű elkészíteni. Ez a kis édes nassolnivaló a reggeli kakaó mellé is kiváló gluténmentes (rizslisztből készített) desszert lehet.  

Csokis keksz recept itt

Díszítés: a kekszeket tedd karácsonyi dobozva és köss a dobozra egy hatalmas masnit, egy kedves ajándékkísérő kártyával.

Sós pálcika (ropi) egészségesen, ropogtatnivaló karácsonyi bulira is

A sok édes finomság után jöjjön végre valami sós is! Ez a sós pálcika fehér búzaliszt nélkül készült és annyira finom, hogy több tepsivel kell belőle sütni, hogy másnapra is maradjon!

Sós pálcika (ropi) egészségesen

Sós pálcika (ropi) egészségesen Egy rágcsálnivaló, ami biztosan a család kedvence lesz. Mintha ropit rágcsálnánk, de szerintem sokkal finomabb. Hozzávalók (5 tepsihez) 200 g zabpehelyliszt 180 g fehér tönkölyliszt 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 4 kk. só ¼ csomag sütőpor 180 g puha vaj 300 g natúr joghurt a tetejére: Elkészítés 1.

Díszítés: egy nagy adag sós pálcikát tekerj karácsonyi papírba, és kösd át fenyőággal díszített masnival! Ha egy-két napon belül ajándékozod, akkor teheted egy nagyobb befőttes üvegbe is. A légmentesen zárható tárolókban kissé meg fog puhulni pár nap után.

Készítheted négyzetesre is akár.

Pinterest

undefined

Diétás raffaello golyó proteinnel, a gyúrós barátaidnak

A diétás raffaello nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, a végeredmény pedig mindig fantasztikus. Lepd meg vele a gyúrós barátaidat, akik imádni fogják ezt a proteinnel is elkészíthető desszertet. Akár edzés előtti nasinak is kitűnő lehet.

Díszítés: A golyókat tedd egy nagyobb méretű karácsonyi mintás bögrébe!  A bögrét pedig csomagold celofánba!

Diétás raffaello golyó proteinnel

Földi Rita online magazinja Imádom ezt a receptet, mert nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, a végeredmény pedig mindig fantasztikus. Edzés előtti nasinak is kitűnő. 250 g zsírszegény túró 40 g eritrit 200 ml tej 1,5%-os (lehet gabonatej is) 30 g zabkorpa 60 g kókusz-reszelék 10 g reszelt citromhéj 10 g vaníliás fehérjepor 9 db egész mandula szem 1.

Kezdő háziasszonyoknak

Kezdő háziasszonyoknak készítsünk olyan ajándékokat, melyekkel percek alatt egyszerűen varázsolhatnak finom ízeket az asztalra. Egy finom reggeli, vagy egy sütemény hozzávalói egy dekoratív tálkában átadva, igazán figyelmes ajándékok lehetnek. Arra ügyeljünk, hogy a receptet is mellékeljük hozzá!

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Csokis-fahéjas zabkása-keverék recept

Hozzávalók (1 adag)

  • 40 g finomszemű zabpehely

  • 5 g kakaópor

  • 10 g xilit (vagy eritrit vagy folyékony édesítő)

  • 1 rúd fahéj

  • 4 db étcsokoládé kocka

  • 1 csipet só

Elkészítési útmutató

  1. A zabpelyhet összekeverjük a kakaóporral és a xilittel.

  2. 2,5 dl tejet felforralunk egy lábosban az egész fahéjjal és egy csipet sóval, majd beleöntjük a zabpelyhes keveréket. Lassú tűzön krémes állagúra főzzük állandó kevergetés mellett. Legyen folyós még, amikor levesszük a tűzhelyről. Ekkor beletördeljük a csokit. Tálba öntjük, és 10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát. Ezalatt a 10 perc alatt be fog sűrűsödni. Ne várjunk vele ennél többet, mert úgy már túl sűrű lenne, 10 perc után fogyasszuk el még langyosan!

Az utolsó pillanatokban

Karácsonyi csokoládé táblácskák saját kezűleg

Talán nincs is ennél egyszerűbb és kreatívabb ajándék, melyet az utolsó pillanatban is el tudsz készíteni. Nézd meg a lenti videót!

Christmas Chocolate Bark

All of the products used in this video can be found at the following link: http://www.windsorcakecraft.co.uk/christmas_chocolate_bark.html In this festive tutorial you will be shown how to make a really simple but yet effective Christmas treat!

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Díszített sajtlabdák

Sokféleképpen dekorálhatod ezt a könnyen elkészíthető sajtkrémet. Gyúrhatsz belőle labdákat, melyeket magvakkal, vagy asztalt gyümölcsökkel is ízesíthetsz és színesíthetsz, illetve bármilyen formára el tudod készíteni, akár tobozformára is, némi mandula segítségével.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

A sajtmasszához gyúrj össze 100 g juhtúrót, 100 g natúr krémsajttal, 100 g puha vajjal és 100 g reszelt trappista sajttal. Ízesítsd sóval és tedd hűtőbe néhány órára, hogy jól formázható masszát kapj. Ha kellően lehűlt, akkor vizes kézzel formázz belőle golyókat és hempergesd meg ízlés szerint aprított zöldfűszerekbe, fűszerpaprikába, szezámmagba, aprított dióba vagy akár mazsolába.

Díszítés: válassz egy lapos üvegtálat vagy egy rusztikus fa deszkát, melyre ráhelyezed a sajtos falatkákat. Húzz rá celofánt, és kösd át karácsonyi masnival!

Fűszeres csokoládélikőr

Ezzel tuti sikert aratsz a hölgy ismerőseidnél! Sokáig nem tárolható, de nem is biztos, hogy marad belőle másnapra. 

Pinterest

undefined

Karácsonyi fűszeres gyümölcstea keverék házilag

Ezzel a recepttel különleges teakeveréket készíthetsz, melyből a hidegebb napokon kitűnő forró italt varázsolhat majd ajándékozottad. 

Pinterest

undefined

Egy korábbi cikkemben 12 gasztroajándék ötletet mutattam be. Olvasd el ezt is!

A 12 legjobb gasztroajándék ötlet (nem csak karácsonyra)

A 12 legjobb gasztroajándék ötlet (nem csak karácsonyra) Természetesen valamilyen saját készítésű gasztronómiai különlegességet, vagy egy olyan ...

Kihagytad az első részt? Olvasd el most!

Gasztroajándékok saját kezűleg karácsonyra - 1. rész

Ehető és iható finomságok ajándékba, melyekkel elbűvölheted szeretteidet Még csak november van, de már egyre inkább érezhetjük, hogy nyakunkon a karácsony. Ha nem akarsz az utolsó pillanatban az ajándékok után futni, akkor jobb, ha már előre megtervezed, hogy kinek mit fogsz ajándékozni a szeretet ünnepén. A gasztro-rajongókat lepd meg saját készítésű, ehető vagy iható finomságokkal!

Szerző: Földi Rita


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!