Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

No.1 fitness reggeli: Cottage cheese melegszendvics ruccolàs tonhalsalàtàval

No.1 fitness reggeli: Cottage cheese melegszendvics ruccolàs tonhalsalàtàval Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak
Étkezés: reggeli
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek

Juhtúrós-céklás-tökmagos pizza és cukkinis mozzarellás pizza durumbúzalisztből

Juhtúrós-céklás-tökmagos pizza és cukkinis mozzarellás pizza durumbúzalisztből Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, vendégvárók
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Fetás mediterrán lecsó sütőben sütve

2016.05.26.

Fetás mediterrán lecsó sütőben sütve

Nem a francia ratatouille-ról (ejtsd: ratatui), hanem egy magyar lecsóról van szó, mely kicsit görögös hangulatú, de olaszos jegyeket is egyaránt hordoz. Szóval igazi multikulti lecsó, mely egyben alakbarát és laktózmentes is. Igazi nyári, könnyű finomság.

Hozzávalók (3 adag):

2 ek. olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 db paradicsom

2 db tv paprika

¼ kaliforniai paprika

½ főzőtök

½ padlizsán

3 db tojás

2 tk. fűszerpaprika

őrölt fekete bors

morzsolt oregánó

 

A sütés után rászórni:

100 g feta sajt (laktózmentes), kockázva

1 csomó petrezselyemzöld, finomra vágva

2 szál újhagyma, felkarikázva

5-6 db friss bazsalikomlevél, finomra vágva

Elkészítés:

1. Először megtisztítjuk és összevágjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát apróra, a paprikát, paradicsomot, tököt, padlizsán pedig egyforma méretű kockákra.

Felkockázzuk a feta sajtot is. Finomra vágjuk a petrezselymet és a friss bazsalikomot. Az újhagymát pedig felkarikázzuk.

2. Olajat forrósítunk, melyben rövid ideig dinszteljük a hagymát. Majd tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, padlizsánt és tököt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval is. Elkeverjük, majd kb. 6 percig lefedve pároljuk. A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg teljesen, mert a sütőben kell tovább puhulniuk.

3. 6 perc után hozzáadjuk a fokhagymát majd egy cserépedénybe vagy más hőálló tálba öntjük az előkészített lecsót. Merőkanál segítésével három mélyedést készítünk a lecsóba, melybe három egész tojást teszünk nyersen. A tojásokat enyhén megsózzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tojás megfő. A tojásnak kissé krémesnek kell lennie, a zöldségeknek pedig roppanósnak.

Félidőben megszórjuk a lecsó tetejét a kockázott feta sajttal is.

4. A sütőből kivéve megszórjuk az újhagymával, petrezselyemzölddel és a friss bazsalikommal.

Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

 

kenyér nélkül 1 adag (300 g) tartalmaz :

Energia: 246 kcal

Fehérje: 13 g

Szénhidrát: 13 g

Zsír: 16 g

vissza

Hozzászólások