Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát) Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes

Sertéspörkölt galuskával

Sertéspörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyulaival töltött sertéskaraj

2014.03.17.

Gyulaival töltött sertéskaraj

Két dolog miatt szeretem ezt az ételt. Egyrészt nagyon sokféleképpen lehet variálni. Csinálhatunk belőle egy ünnepei fogást is (például egy aszalt szilvás mártással és egy kis burgonyafánkkal), vagy reggelire is kitűnő hidegen, paradicsommal, paprikával. Másrészt nagyon egyszerű elkészíteni, és miután beraktuk a sütőbe igen kevés törődést kíván.

Hozzávalók (6-8 személyre):

1 kg csontozott sertéskaraj (egyben)

őrölt feketebors

őrölt köménymag

sertészsír (a házi a legjobb)

egy akkora darabka Gyulai kolbász, amely hosszában belefér a husiba

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

pár csepp étolaj

 

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd egy hegyes késsel lyukat vágunk a közepébe. A megtisztított kolbászt pár csepp étolajjal átdörzsöljük és belecsúsztatjuk a lyukba. Ha a kolbász véletlenül kilógna, nyugodtan vágjuk le a felesleget.

2. Egy kis tálban összekeverjük a sót, a borssal és a köménymaggal. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst. Tepsibe tesszük, és felolvasztott sertészsírral leöntjük. (a zsír kb. 3 cm legyen a tepsi aljában). A tepsibe cikkekre vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát teszünk.

3. Előmelegített sütőben 200 C fokon, 2 órán keresztül sütjük. Közben időnkét saját levével meglocsoljuk és forgatjuk is. Ha szükséges vízzel pótoljuk a folyadékot.

4. Az elkészült husi pirosas és ropogós tetejű. Ne vágjuk fel egyből, mert így elveszítenénk a hús szaftját, mely a meleg húsból minden ízanyaggal együtt a vágódeszkánkon landolna. Ráadásul hidegen lehet csak szép, vékony szeleteket vágni. Így a sütés után pihentetjük, és csak ha már meghűlt, akkor szeleteljük fel.

Burgonyapürével is tálalhatjuk, illetve reggelinek is kiváló paradicsommal és friss kenyérrel.

vissza

Hozzászólások