Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Csontleves májgombóccal

Csontleves májgombóccal Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Brokkolikrémleves

2014.09.01.

Brokkolikrémleves

Egyszerűen elkészíthető finom és laktató leves.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g brokkoli

40 g vaj

1 l zöldségalaplé

200 ml főzőtejszín

40 g finomliszt

2,5 dl tej

őrölt fehér bors

a levesbetéthez:

4 szelet szikkadt kenyér

1 ek. olívaolaj

50 g füstölt sajt

 

Elkészítés:

1. A megtisztított, megmosott brokkolit rózsáira szedjük.  Kisebb darabokat tegyünk félre. Egy lábosban felforrósítjuk a vajat, elkeverjük benne a brokkolit, majd felöntjük egy kevés alaplével. Sózzuk, és rövid ideig pároljuk, majd a fedőt levesszük és elpárologtatjuk a folyadékot.

2. Liszttel megszórjuk, rövid ideig pirítjuk a lisztet, majd állandó keverés közben felöntjük a maradék alaplével és a tejjel.  Átforraljuk, és őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd botmixerrel pépesítjük.  Hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer átforraljuk. Beletesszük a külön sós vízben megfőzött brokkoli darabokat.

A kenyeret felkockázzuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Tálalásnál reszelt füstölt sajtot kínáljunk még hozzá.

Mentés

vissza

Hozzászólások