Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fokhagymakrémleves

2013.12.17.

Fokhagymakrémleves

Nincs is jobb ilyen hidegben egy forró krémlevesnél. Főleg, ha fokhagyma krémlevesről van szó. Hidegben, melegben, ebédre, vacsorára, ünnepre, vagy csak úgy…ezt a levest bármikor megenném.

Hozzávalók (6 személyre):

10 gerezd fokhagyma

2 evőkanál liszt

4 evőkanál vaj

450 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

1,8 l víz vagy erőleves vagy csontlé

őrölt fehérbors

6 db pirítós kenyér

sajt ízlés szerint


Elkészítés:

1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel vagy csontlével.

2. Sóval, őrölt fehérborssal ízesítjük, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet.

Egyszer fel kell forrnia, utána adjuk hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyünk ki a levesből és lassan öntsük a tejfölhöz, habverővel keverjük el, majd lassan öntsük az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.

A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverjük át a kész levest.

Tálaláskor szórjunk bele reszelt sajtot, és kínáljunk hozzá pirítóst. Nagyon mutatós, ha cipóban tálaljuk.

vissza

Hozzászólások