Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Francia hagymaleves

2014.01.20.

Francia hagymaleves

Kedvenc téli levesem. Csodás élmény, mikor a sajt megolvad a forró levesben. Pont így melegíti fel hideg időben a fázós embereket is.

Hozzávalók (4 személyre):

4 db nagyobb méretű vöröshagyma

2 szál újhagyma

2 ek. vaj

1 csipet cukor

8 dl húsleves (zöldségalaplé vagy erőleves)

őrölt fehér bors

1 dl száraz fehér bor

1 db szikkadt francia kenyér (vagy kifli)

reszelt trappista sajt (lehet füstölt is)

 

Elkészítés:

1. A megtisztított vöröshagymákat felkarikázzuk és vajon megpároljuk egy lábasban. Egy csipet cukrot szórunk rá a párolás elején.

2. Felöntjük a levessel vagy az alaplével. Sózzuk, őrölt fehér borssal megszórjuk, és miután felforrt hozzáadjuk a bort. Összesen kb. 15 percig főzzük.

3. Levesbetétként a kenyérszeleteket megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott újhagymával, (kockázott füstölt szalonnát is tehetünk rá) és sütőben megsütjük.

A levest forrón tálaljuk a sajtos kenyerekkel. Kínálhatunk még hozzá kockára vágott sajtot is.

vissza

Hozzászólások