Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Paprikás csirke galuskával

Paprikás csirke galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon

2015.12.13.

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon

Még mindig hihetetlenül oda vagyok a gyömbérért.

Pár héten belül ez már a harmadik gyömbéres ételem a Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel és az Alakbarát gyömbéres paprikás csirke után. Hogy miért? Egyrészt a gyömbér kiváló immunerősítő és csípős íze a diétában is segítségemre van. Másrészt fogalmam sincs. A múlt hónapban a kardamomra voltam rákattanva ugyanígy, most pedig a gyömbér van a topon. Nektek mi a kedvenc alapanyagotok mostanában?

Hozzávalók (2 személyre):

15 db kelbimbó

1 ek. vaj

őrölt fehér bors

2 dl víz vagy zöldségalaplé

1 tk. reszelt gyömbér

1 dl főzőtejszín

 

Elkészítés:

1. A kelbimbót előkészítjük: a külső, sérült leveleket és a talpazatot levágjuk. Megmossuk, néhány levelet leszedünk róla és félretesszük, a többit négyfelé vágjuk.

2. Egy lábosban felforrósítjuk a vaj 1/3-ad részét és megpirítjuk rajta a félretett kelbimbó leveleket. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a reszelt gyömbér 1/3-ad részét. Kivesszük a lábosból és félretesszük.

3. Ugyanabba a lábosba felforrósítjuk a maradék vajat. Ezen átpirítjuk az összevágott kelbimbót. Sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Puhára főzzük, majd össze turmixszoljuk.

4. A turmixszolt kelbimbót visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük a tejszínnel és átforraljuk. Az utolsó percekben adjuk hozzá a maradék reszelt gyömbért.

Tálalásnál a forró levesbe tesszük a félretett sült kelbimbót.

 

Tipp: Ha egy kicsit sűrűbb állagúra készítjük, akkor leves helyett egy krémes kelbimbó szószt kapunk, mely nagyon jól illik halakhoz, például lazachoz. Lehet, hogy megvan a karácsonyi menü egyik főszereplője is? :-)

vissza

Hozzászólások