Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, szilveszter, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: könnyű

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

2017.04.28.

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

Vágykeltő leves, ami erőt ad és gyógyít is

Ez a leves erőt ad és gyógyít. Különleges, finom ízével pedig garantáltan feldobja a napodat. Tedd próbára te is!

Mit kell tudni a medvehagymáról?

A medvehagyma hatalmas gyógyító erővel bír. Tisztítja, méregteleníti gyomrot, a beleket és a vért is. A medvehagyma többek között jó a magas vérnyomás ellen, enyhíti a fejfájást, tisztítja a húgyhólyagot és a vesét, enyhíti a női panaszokat, és jó a reumára is. Ezek mellet pedig még vágykeltő hatású is.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 csomó medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 közepes méretű burgonya
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • víz vagy zöldségalaplé

levesbetét: kenyér, olívaolaj, fekete-erdei füstölt sonka

Elkészítés:

1. A medvehagymát megmossuk, szárát lecsípjük és apróra vágjuk. A fokhagymát szintén felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockákra vágjuk.

2. Forró olívaolajon 1-2 másodpercig melegítjük az aprított fokhagymát (épp csak addig, hogy elkezdjen pirulni), majd hozzáadjuk a kockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt szerecsendióval ízesítjük. Kevergetve pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát. (Tegyünk félre belőle egy keveset a tálaláshoz.) Ezzel is átkeverjük és rövid ideig egyben pároljuk a burgonyával.

Felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével és puhára főzzük a hozzávalókat.

3. Ha a burgonya teljesen megpuhult, akkor botmixerrel pürésítjük a levest. Főzőtejszínt adunk hozzá és egyszer átforraljuk.

4. Pirított kenyérkockákat és ropogósra sütött sonkát kínáljunk hozzá. Ehhez a kenyeret kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal és sütőben ropogósra sütjük. A sonkaszeleteket is a sütőpapíron sütjük meg, olaj nélkül. Miután ropogósra sültek, összetördeljük és így szórjuk a forró levesbe. A kenyérkockával és a friss medvehagymával együtt tökéletes ropogtatni való lesz!

vissza

Hozzászólások