Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Alkalom: Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gombapörkölt

Gombapörkölt Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Minestrone - olasz zöldségleves

2014.03.21.

Minestrone - olasz zöldségleves

Ebbe a levesbe tényleg mindent bele lehet tenni. Megmaradt zöldségek kitűnő felhasználási módszere.

A hozzávalók attól függnek, hogy mi van otthon. Nekem eddig ez a változat ízlett a legjobban:

1 közepes méretű sárgarépa

1 közepes méretű petrezselyemgyökér

1 kisebb méretű cukkíni

kisebb fej fejes káposzta fele

maréknyi zöldborsó

maréknyi fehérbab

2 db paradicsom

1 kisebb póréhagyma

4 gerezd fokhagyma

oregánó

friss és szárított bazsalikom

1 kisebb brokkoli

1 kk. nádcukor

víz vagy zöldségalaplé

 

Ezeken kívül mehet bele még kakukkfű, zeller, szárzeller, kelbimbó stb.


Elkészítés:

1. Előkészítjük a zöldségeket. A cukkínit, a répát és a petrezselyemgyökeret zsülienre (gyufametéltre) vágjuk. A zsülienre vágást ebben a videóban láthatjátok 2:53-nál: http://www.youtube.com/watch?v=ErlMFvx8Q4w

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A káposztát vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk, kicsumázzuk, aljára X-et vágunk és forrásban levő vízbe mártjuk néhány másodpercre. Utána rögtön jéghideg vízbe tesszük. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a héját. A héj nélküli paradicsomot felkockázzuk.

2. Olívaolajon rövid ideig pirítjuk a felkarikázott póréhagymát, majd zúzott fokhagymát adunk hozzá. Elkeverjük, pár percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a zöldségeket a brokkoli és a cukkíni kivételével. Pár percig pirítjuk, majd megsózzuk. Tovább pirítjuk és cukorral is megszórjuk. 5-6 percig így pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével. Sózzuk, szárított és friss bazsalikomot, valamint oregánót teszünk bele. Ha már a zöldségek kissé megpuhultak beletesszük a brokkolit és a cukkinit is.

Felforralás után tehetünk bele 2-3 cm-es darabokra tördelt spagetti tésztát is.

Én felhasználtam az előző napi pizza készítésből megmaradt paradicsomos szószt is. A receptet itt találjátok. Ebből 4-5 evőkanállal tettem a leveshez, és biztos vagyok benne, hogy ettől lett igazán finom.

Igaz parmezán sajttal kellene fogyasztani, nekem viszont legjobban reszelt füstölt sajttal ízlett.

vissza

Hozzászólások