Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Borban sült zöldségek

Borban sült zöldségek Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Fokhagymakrémleves reform módon

Fokhagymakrémleves reform módon Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

2017.03.10.

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Tavaszi burgonyakrémleves egy kis csavarral

Dobd fel a jól megszokott krumplilevest friss snidlinggel, ropogós kolbászchipsszel és egy kevés fehérborral! Ezentúl mindig így készíted majd!


Hozzávalók (4 személyre)

  • 3 ek. ír vaj
  • 8 db burgonya ("B" típus vagy "C" típus)
  • 250 ml tejszín
  • 1,5 dl száraz fehérbor (Olaszrizling)
  • víz
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 2 marék snidling
  • 150 g kolbász

Elkészítés

1. A burgonyát hámozás után kisebb kockákra vágjuk. Megmossuk, de nem hagyjuk ázni a vízben!

2. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat és a kockázott burgonyát kissé megpirítjuk benne. Pár perc után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendiót adunk hozzá, és többször megkeverve puhára főzzük.

3. Amikor a víz kezd elpárologni, akkor hozzáöntjük a tejszín felét és egy kevés fehér bort is. Folyamatos kevergetés mellett rövid ideig főzzük, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.

Visszatesszük a tűzhelyre és a maradék tejszínt hozzáöntve tovább főzzük. Végül hozzáöntjük a maradék bort is.

Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk még hozzá tejszínt vagy bort!

Melegen tálaljuk kolbászchipsszel és snidlinggel megszórva.

A kolbászchipszet úgy készítjük, hogy a vékonyra karikázott kolbászt sütőpapíron,  220 C fokos sütőben ropogósra sütjük, kb. 7 perc alatt.

vissza

Hozzászólások