Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Túrógombóc nektarinos mascarponéval

Túrógombóc nektarinos mascarponéval Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes

Diétás csirkeleves

Diétás csirkeleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Diétás raffaello golyó proteinnel

Diétás raffaello golyó proteinnel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

2014.10.25.

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Egy egyszerű krémlevest könnyen ünnepivé tudunk varázsolni, ha sütünk rá egy ropogós tésztafedőt.

Hozzávalók (4 személyre):

50 g vaj

1 kisebb fej vöröshagyma

30 g póréhagyma

300 g csiperkegomba

1 csomó petrezselyemzöld

őrölt fehér bors

szárított tárkony

1,5 l zöldségalaplé

250 ml főzőtejszín

30 g finomliszt

a tésztafedőhöz:

500 g leveles tészta

1 db tojás

liszt

Elkészítés:

1.  A vöröshagymát, a póréhagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A gombát felkockázzuk, de 2 darabot szeleteljünk fel és tegyük félre.

2. A vajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a póréhagymát.

3. Hozzáadjuk a felkockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal. Addig főzzük, amíg elpárolog róla az összes folyadék. Ezután hozzáadjuk a petrezselyem felét és a lisztet. A lisztet lepirítjuk, majd felöntjük a forró alaplével. Csomómentesre elkeverjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel krémes állagúra turmixszoljuk. Hozzáadjuk a maradék petrezselymet és átforraljuk a levest.

4. Az elején félretett gombát serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. Sózzuk. Hozzáadjuk az elkészült leveshez.

5. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Előveszünk egy olyan tányért, melyet be lehet tenni a sütőbe (cserépedény). Rátesszük a tésztára és körbevágjuk vele a tésztát. A kivágott kört nyújtófával tovább szélesítjük, hogy rá tudjuk hajtogatni a leveses tálra.

6. A tálba szedünk a levesből, és ráillesszük a tésztát. Két oldalt húzzuk szorosra a tésztát, majd kenjük le felvert tojással. A maradék tésztából szúrjunk ki formákat (pl.: csillag, szív) és díszítsük vele a beborított tányért. Az így elkészített tányért előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük és 200 C fokon 10-12 percig sütjük.

vissza

Hozzászólások