Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tárkonyos pulykaraguleves

2020.04.11.

Tárkonyos pulykaraguleves

ahogy én készítem...

 Hozzávalók (8 adag)

300 g pulykamell

2 evőkanál olívaolaj

1 nagyobb vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 db közepes méretű sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

1 kisebb zellergumó

1 db édesburgonya (elhagyható)

1 marék zöldborsó (fagyasztott)

1 marék brokkoli (fagyasztott)

őrölt fekete bors

2 csipet szárított tárkony

1 teáskanál tárkonyecet (elhagyható)

100 g tejföl

1,5 evőkanál mustár

víz

 Elkészítés

1. A hagymát, a répát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és az édesburgonyát tisztítsd meg, és vágd apró kockákra. A húst vágd 1 cm-es kockákra. A fokhagymát aprítsd fel.

2. A vöröshagymát olívaolajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a húst. Sózd, borsozd, és addig párold, amíg a hús félig megpuhul. Add hozzá a fokhagymát.

3. Tedd bele a zöldségeket, sózd meg újra, add hozzá a szárított tárkonylevelet és pirítsd össze a hússal. Ez kb. 5-8 perc.

4. Ha már összepirult, akkor add hozzá a mustárt és azzal is pirítsd egy kis ideig, majd öntsd fel vízzel.

5. Főzd puhára a hozzávalókat.

6. Amikor már minden megfőtt, akkor tejfölös habarással sűrítsd. A tejfölt tedd egy keverőtálba (Ha sűrűbbre szeretnéd, tehetsz hozzá egy evőkanál zabpehelylisztet is.) Merőkanállal apránként add a forró levest a tejfölhöz, és közben habverővel kevergesd, hogy ne csapódjon ki. 3-4 merőkanálnyit tegyél bele, majd az egészet öntsd a forrásban lévő leveshez, és forrald át az egészet. Egy teáskanál tárkonyecettel ízesítheted még, az asztalnál pedig pár csepp citromlével érdemes fogyasztani.

Recept és fotók: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!