• Life and Trend

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

2016.02.28.

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

A forró krémleves még nagyon jól tud esni ilyen hideg időkben, de ahogy egyre közeledünk a március és a melegebb idő felé, már kell bele egy kis tavaszi feelinget is csempészni. Legyen egy kevés újhagyma. Hátha meghozza a tavaszt.


Hozzávalók (3-4 személyre):

500 g csiperkegomba

2 db újhagyma

1 ek. vaj

1 ek. zabpehelyliszt

őrölt fehér bors

zöldségalaplé

1,5 dl 10%-os főzőtejszín

1 csomó metélőhagyma

 

a tálaláshoz: teljes kiőrlésű kenyér és karikára vágott újhagyma

 

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk és lereszeljük a sajtreszelő kisebbik lyukán.

2. A vajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a tisztított, karikára vágott újhagymát.

3.Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és elpárologtatjuk róla az összes vizet. Ezután megszórjuk a zabpehelyliszttel, rövid ideig pirítjuk, végül hideg alaplével felöntjük. Elkeverjük és kiforraljuk.

4. Ezután botmixerrel pépesítjük az egészet. Hozzáadjuk a tejszínt és ezzel is átforraljuk. A legvégén finomra vágott metélőhagymával is megszórjuk.

Pirított kenyérkockákkal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.

Mentés

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita