Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes

Gyulaival töltött sertéskaraj

Gyulaival töltött sertéskaraj Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

2017.09.27.

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Egészséges finomság 20 perc alatt

A zeller jótékony hatását kevesen ismerik. Pedig legfontosabb leveszöldségünk az egyik legegészségesebb gyökeresek közé tartozik. Természetes gyulladáscsökkentő, tisztítja a veséket és megakadályozza a szervezet elsavasodását. Jó a magas vérnyomás és az idegeskedés ellen is, mivel az idegrendszerünk számára fontos vitaminokat (B12) tartalmaz. Nem csak azért imádjuk, mert egy viszonylag olcsó alapanyag, hanem azért is, mert, számtalan módon el lehet készíteni. Rántva, zellerchipsnek, és hidegebb napokra egy finom krémlevesnek is. 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 nagyobb darab zellergumó (kb. 300 g)
  • 2 ek. vaj
  • 2 ek. liszt
  • tej
  • víz
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió

 A ropogóshoz:

  • szikkadt kenyér vagy zsömle, esetleg tökmagos pogácsa
  • szárított, morzsolt oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A zellert megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük.

2. Egy lábasban vajat olvasztunk és ezen egy kicsit megpirítjuk a zellert, kevés őrölt fehérborssal megszórva. Ne hagyjuk, hogy a vaj megégjen! Ha már kezd barnás lenni, akkor adjunk hozzá annyi tejet, hogy ellepje a zellert. Sózzuk meg, és főzzük puhára!

3. Forraljuk el teljesen a levét, majd szórjuk meg liszttel. Rövid ideig pirítsuk a lisztet, folyamatosan kevergetve, majd öntsük fel hideg víz és tej keverékével. Forraljuk fel!

4. A pürés állag érdekében turmixszoljuk le, és tűzre visszatéve ismét forraljuk át. Ha már levettük a tűzről, tegyünk bele egy hideg vaj darabkát.

A ropogós elkészítéséhez a szikkadt kenyeret apróbb kockákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Locsolunk rá egy kevés olívaolajat és megszórjuk oregánóval. Mehet a sütőbe 200 C fokra, amíg ropogós nem lesz.

Tálalásnál a forró levesbe tesszük az oregánós ropogósokat.  

vissza

Hozzászólások