Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Paradicsomos mozzarella saláta

Paradicsomos mozzarella saláta Konyha: mediterrán
Fő kategória: saláták
Étkezés: reggeli, vacsora
Alkalom: grill party
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: húsmentes

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldborsó krémleves daragaluskával

2014.10.02.

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Egy igazán könnyű és különleges leves.

Hozzávalók (3 személyre):

250 g zöldborsó

400 ml víz vagy zöldségalaplé

1 ek. cukor

100 ml tejszín

2 ek. vaj

1/2 csomó petrezselyem

 

a daragaluskához

50 g étolaj

100 g búzadara

őrölt fekete bors

petrezselyemzöld

1 db tojás

Elkészítés:

1. Egy lábosban vajat forrósítunk. Hozzáadjuk a borsót, majd cukorral és sóval megszórjuk. Finomra vágott petrezselymet adunk még hozzá és rövid ideig pirítjuk.

2. Felöntjük meleg vízzel vagy alaplével és puhára főzzük benne a borsót. Félidőben vegyünk ki belőle egy kevés borsót, melyet később majd roppanósan, pépesítés nélkül teszünk vissza a levesbe.

3. Egy szűrőkanállal vegyük ki a többi borsót is a levesből. Kevés lé hozzáadásával botmixszerrel vagy turmixgépben pépesítjük. A pépet átszűrjük és visszaöntjük a lábosba. Tejszínt adunk hozzá és átforraljuk.

Végül visszatesszük a kivett zöldborsókat. Forrón, daragaluskával tálaljuk.

A daragaluska elkészítése:

1. A tojást felverjük, hozzáadjuk a kimért olajat és alaposan elkeverjük. Itt fűszerezzük is, (só, bors, petrezselyemzöld) mert könnyebb elkeverni.

Hozzáadjuk a kimért búzadarát. Jól összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük.

2. Addig sós vizet forralunk. Két teáskanál segítségével galuskaformákat csinálunk és a forrásban lévő vízbe tesszük.

A lábost meg kell mozgatni, mert leragad az aljára. 5 percig forrásban lévő vízben főzzük, utána kb. 25 percig gyöngyözve. Ha kész, egy szűrőkanállal kivesszük és lecsepegtetjük.

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások