Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Erdei gyümölcsös tejbe kuszkusz, a leggyorsabb és legegyszerűbb diétás desszert

Erdei gyümölcsös tejbe kuszkusz, a leggyorsabb és legegyszerűbb diétás desszert Konyha: keleti
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Körtés-gyömbéres sült csirke

Körtés-gyömbéres sült csirke Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldborsóleves vajas galuskával

2014.01.20.

Zöldborsóleves vajas galuskával

Egyszerű és finom leves pár perc alatt.

Hozzávalók (4 személye):

240 g zöldborsó (szemes, tisztított- lehet mirelit is)

1 kk. étolaj

1 csomó petrezselyemzöld

őrölt fehér bors

0,8 l tej

0,7 l víz vagy zöldségalaplé

finomliszt

 

A vajas galuskához:

3 ek. liszt

1 db tojás

2 ek. vaj

 

Elkészítés:

1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zöldborsót és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk, és kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt pároljuk.

2. A fedőt levéve elpárologtatjuk a vizet, és kevés liszttel megszórjuk a borsót. Rövid ideig pirítjuk (közben kevergetjük), majd vízzel és tejjel felengedjük.

Átforraljuk, őrölt fehér borssal megszórjuk. Vajas galuskát szaggatunk bele, amikor forr a leves.

 

Vajas galuska készítése:

A vajat egy tálban felmelegítjük. Az olvadt vajhoz adjuk a tojás sárgáját. Jól elkeverjük, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

Sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzáadagoljuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Jól összekeverjük és galuska szaggatóval a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.

 

vissza

Hozzászólások