Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Alkalom: grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gombás pirítós

Gombás pirítós Étkezés: reggeli
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes

Gombapörkölt

Gombapörkölt Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldborsóleves vajas galuskával

2014.01.20.

Zöldborsóleves vajas galuskával

Egyszerű és finom leves pár perc alatt.

Hozzávalók (4 személye):

240 g zöldborsó (szemes, tisztított- lehet mirelit is)

1 kk. étolaj

1 csomó petrezselyemzöld

őrölt fehér bors

0,8 l tej

0,7 l víz vagy zöldségalaplé

finomliszt

 

A vajas galuskához:

3 ek. liszt

1 db tojás

2 ek. vaj

 

Elkészítés:

1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zöldborsót és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk, és kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt pároljuk.

2. A fedőt levéve elpárologtatjuk a vizet, és kevés liszttel megszórjuk a borsót. Rövid ideig pirítjuk (közben kevergetjük), majd vízzel és tejjel felengedjük.

Átforraljuk, őrölt fehér borssal megszórjuk. Vajas galuskát szaggatunk bele, amikor forr a leves.

 

Vajas galuska készítése:

A vajat egy tálban felmelegítjük. Az olvadt vajhoz adjuk a tojás sárgáját. Jól elkeverjük, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

Sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzáadagoljuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Jól összekeverjük és galuska szaggatóval a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.

 

vissza

Hozzászólások