Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











A legfinomabb zöldségleves vajas galuskával és titkos összetevőkkel

2014.02.02.

A legfinomabb zöldségleves vajas galuskával és titkos összetevőkkel

Egészséges, laktató, vitamindús leves

A leves mindenre gyógyír, legyen az egy hosszan főtt húsleves, vagy egy gyors zöldségleves. A húslevest én meghagyom a hétvégékre, ha hétköznap egy finom, meleg levesre vágyom, akkor inkább ez a zöldségleves recept kerül elő. Hús helyett pedig a vajas galuska is nagyon jól tud esni időnként. 

Ha a különböző zöldségeket nagyon vékony gyufametéltre (zsülienre) vágod, akkor biztos, hogy senki sem fogja kiválogatni a zellert, vagy az egyéb ”nem kívánatosnak” vélt dolgokat a levesből. Nemcsak azért mert ez felérne egy komolyabb bűvészmutatvánnyal, hanem ezért is, mert tökéletesen feloldódik az összes zöldség íze a leves harmonikus világában. Ez a titkos összetevő, vagyis inkább eljárás. A lepirított zöldségeknek különleges íze van. Ettől lesz más ez a leves, mint a többi zöldségleves. 

 Hozzávalók (6 személyre)

  • 1 db vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 fél kisebb karalábé

  • 1 fél kisebb zeller

  • 1 db petrezselyemgyökér

  • 1 db sárgarépa

  • maroknyi zöldborsó (lehet fagyasztott is)

  • 1 csomó petrezselyemzöld

  • 2 db gomba (elhagyható)

  • őrölt fehér bors

  • víz

  • 1 evőkanál olívaolaj

A vajas galuskához

  • 3 evőkanál zabpehelyliszt

  • 1 db tojás

  • 2 evőkanál vaj

 Elkészítés

1. A hagymát és a fokhagymát vágd apró kockákra. A gombát szeleteld fel. A petrezselyemzöldet vágd finomra. A többi zöldséget vágd zsülienre, azaz gyufametéltre. Tedd félre.

2. Forró olajon pirítsd aranybarnára a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Add hozzá a felszeletelt gombát. Ha a leve elpárolgott, akkor add hozzá a többi zöldséget is. Sózd, borsozd és 5-8 percig pirítsd.

4. Szórd meg petrezselyemzölddel, keverd el és egy kicsit pirítsd, majd öntsd fel vízzel. Forrald fel és szaggasd bele vajas galuskát.

Vajas galuska készítése

1. A tojást válaszd szét. A fehérjéből verjél kemény habot, a sárgáját tedd félre egy tálban. 

2. A vajat egy tálban melegítsd fel. Az olvadt vajhoz add hozzá a tojás sárgáját. Jól keverd el, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

3. Sózd. Add hozzá a lisztet, keverd el, és add hozzá a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Keverd össze, és galuskaszaggatóval szaggasd a forrásban lévő levesbe.


Diétás édességeket is kipróbálnál?  Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem

1 adag

 

Energia:

104 kalória

Fehérje:

3 g

Szénhidrát:

9 g

Zsír:

6 g


Recept és ételfotók: Földi Rita

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!