Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Cukkíni-kápia vega nyárs bulgurral, sajtmártással és zeller chipsszel

Cukkíni-kápia vega nyárs bulgurral, sajtmártással és zeller chipsszel Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Alakbarát kakaós csiga

Alakbarát kakaós csiga Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: min. 120 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Menü ötletek

Néha nagyon nehéz kitalálni, hogy mi legyen a menü egy családi ebéden, vagy éppen egy party alkalmával. Sokszor a hétköznapokon is gondot okoz a főétel kitalálása is, nemhogy a levesé, vagy a desszerté. Ebben szeretnék némi segítséget nyújtani ebben a menüpontban.

Amire érdemes odafigyelni:

Szezonalitás

Mindig figyeljünk a szezonalitásra. Például, ha a medvehagymának van szezonja, akkor csináljunk ebből ételeket. Akár hagyma helyett is tehetjük körözöttbe, vagy levesekbe.

A sztory

Hasznos, ha minden menünek adunk egy történetet. Más a története annak az ételnek, amit a barátinknak készítünk, és más annak, amit párunkkal közösen fogyasztunk. A történethez kellenek úgynevezett színpadi kellékek is, melyeknél szintén érdemes figyelembe venni a szezonalitást. Ősszel használjunk szőlőleveleket, például egy sajttál díszítésre, nyáron viszont dekoráljunk a színesebb eperrel.

Napszak

A történetet nemcsak az alkalom határozza meg, hanem az is, hogy melyik napszakban kerül sor az étkezésre.

Személyes élmény

Van úgy, hogy nem érdemes arra törekednünk, hogy mindenki ízlését maximálisan kielégítsük. Egy baráti találkozás alkalmával csinálhatunk olyan ételt is, mely nekünk a legjobban ízlett, melynek számunkra személyes története van.

Személyek

Persze, van olyan eset is, mikor nagyon is oda kell figyelnünk, arra, hogy ne csak olyat kínáljunk, ami nekünk ízlik. Gondoljunk a lisztérzékenyekre, laktózérzékenyekre, cukorbetegekre, vegetáriánusokra és fogyókúrázókra is.

Változatos tálalás

Tegyük változatossá a menüt, az ízek és színek keverésével, és ne feledkezzünk meg az ízléses tálalásról sem. Egy egyszerű ételt is ünnepivé lehet tenni megfelelő tálalással. Válasszunk érdekes formájú, vagy színes tányérokat és máris más hangulata lesz az étkezésnek.

Hangulat

Mindezek meghatározzák az étkezés hangulatát. A hangulatot befolyásolja az is, hogy mi az étel elfogyasztásának helye. Ilyenkor is változik a történet, mert mást kínálunk egy piknikezésnél vagy egy grillezésnél, mint egy ünnepi ebédnél.

Minden étkezésnek lehet saját története. A lényeg az, hogy jól érezzük magunkat ebben a sztoriban és másoknak is örömet okozzunk vele.

Néhány ötlet:

Vegetáriánus ünnepi menü:

Ünnepi ebéd a családdal:

Vasárnapi családi menü:

 

Ráérős hétvégékre:

Menü sietős hétköznapokra:

Egyszerű ebédek:

Egy party a vega barátokkal:

Vacsora ötletek:

Könnyű, diétás vacsorák: