Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: reggeli
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Gyors zöldségmártogatós

Gyors zöldségmártogatós Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, szilveszter
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Kapros cukkini főzelék liszt nélkül, bőrén sült csirkemellel

Kapros cukkini főzelék liszt nélkül, bőrén sült csirkemellel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











7+1 kedvenc nyári saláta receptem, melyek grillezéshez is tökéletesek

 

7+1 kedvenc nyári saláta receptem, melyek grillezéshez is tökéletesek

Kapros-joghurtos, görög, tzaziki és még superfood is van!

Ha nyár, akkor grillezés! Az, hogy mi kerül a faszénre az sokak számára manapság már meghökkentő is lehet. Újabban a gyümölcsök (barack, ananász, dinnye) is megjelentek a legújabb grill trendek ízes színpadán a sült húsok, sült kolbászok, grill zöldségek és grillezhető sajtok mellett. Akármelyik mellett is döntesz, az biztos, hogy szükséged lesz néhány üde saláta receptre is, melyek remekül passzolnak a grill ételekhez és a nyári hangulathoz. Próbáld ki a 7+1 kedvenc nyári saláta receptemet, melyekkel tuti, hogy feldobod a grillpartikat.

1. A nyári frissítő: kapros-joghurtos uborkasaláta

Hozzávalók

  • 1 nagyobb darab kígyóuborka
  • 1-2 szál újhagyma
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 1 marék finomra vágott kapor
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

1. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.

2. Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.

Tipp:

Sült halakhoz vagy csirkéhez passzol a leginkább.

»  Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

2. A majonézes klasszikus: majonézes kukoricasaláta

Hozzávalók

  • 200 g morzsolt csemegekukorica
  • 1 csomó petrezselyem
  • majonéz
  • mustár
  • tejföl
  • bors
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp édesítőszer

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt egy kevés citromlével és folyékony édesítőszerrel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

Tipp:

Sült tarjához és halakhoz passzol a leginkább.

3. Az abszolút superfood: édeskömény saláta zöld almával

Előételnek vagy húsos főételek és különösen halas ételek mellé ajánlom ezt a finom salátát. Nemcsak az íze miatt szeretem, hanem azért is, mert az édeskömény jó hatással van a női hormonokra és nagyon egészséges.

»  Recept itt

4. Amerika kedvence: amerikai káposztasaláta

Ez a vitaminokban gazdag saláta nagy sikert arathat a grill partikon. Főként sült húsokhoz illik, tökéletes társa grillen ropogósra sütött csirkecombnak vagy csirke szárnynak. 

»  Recept itt

5. Az olasz életérzés: Olasz tésztasaláta

Ebben a salátában minden benne van, ami miatt az olasz konyha szerelmesei nem fogják tudni abbahagyni, ha ilyennel kínálod őket. Érdemes dupla adagot készíteni. Magában is nagyon finom!

»  Recept itt

6. Görög klasszikus 1: görög saláta

Hozzávalók

  • 100 g feta sajt (Apetina laktózmentes)
  • 3 db paradicsom
  • ½ kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés

A saláta hozzávalóit felkockázzuk, és egy tálban összekeverjük. Érdemes állni hagyni egy kis időre.

Tipp:

Grillezett padlizsánnal különösen finom!

» Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal és görög salátával

7. Görög klasszikus 2: tzaziki

Hozzávalók

  • 2 db kígyóuborka
  • frissen őrölt fekete bors
  • ½ citrom leve
  • olívaolaj
  • 250 g feta sajt (juhtúróval is ki lehet egészíteni)
  • 300 g kefir
  • 150 g natúr joghurt
  • 4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1. Az uborkát megmossuk és a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Egy edénybe belemorzsoljuk a feta sajtot. Villa segítségével szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a kefirt és a joghurtot. Sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítjük.  Az egészet csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

2. A lereszelt uborka levét kinyomkodjuk és beletesszük a kefires keverékbe. Elkeverjük és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

Tipp:

Héjában sült burgonyával az egyik legjobb páros!

» Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

7+1. A keleti különlegesség: tabbouleh (ejtsd: tabulé, értsd: bulgursaláta)

Hozzávalók

  • 1 csésze bulgur
  • 2 csésze víz
  • 5 csomó petrezselyemzöld
  • 8-10 friss mentalevél
  • 4 szál újhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 lime leve
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt római kömény vagy őrölt köménymag

Elkészítés

1. A vizet felforraljuk egy lábosban. Beletesszük a bulgurt és egy kevés sót. Levesszük a tűzről és lefedve 20-25 percig hagyjuk állni. (Egyszer-kétszer megkeverjük.) Ezalatt a bulgur felszívja a vizet és tökéletesen megpuhul.

2. A petrezselymet és a mentát nagyon apróra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az egészet egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzákeverjük a kihűtött bulgurt és olívaolajjal, sóval, borssal, őrölt köménymaggal és egy lime levével ízesítjük.

Jobb íze lesz, ha egy kicsit állni, hagyjuk a hűtőben.

Tipp

Nagyon finom sült kápia parikával

» Sült kápia paprika bulgursalátával

 

Szerző: Földi Rita

vissza