Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

5+1 romantikus kirándulóhely ötlet

 

5+1 romantikus kirándulóhely ötlet

Ezeket a helyeket látnotok kell!

Lassan barnás levelek ezrei jelennek meg az erdőkben, parkokban. Az ősz megannyi színben mutatja meg októberi és novemberi arcát. Fedezzük fel ezeket a csodálatos színeket, és ne csak színes leveleket  gyűjtsünk, hanem amíg jobb idő van, színes élményeket is, melyekre jó lesz majd visszaemlékezni télen, akár a kandalló melegében. 

 Romantikázzatok a párotokkal! 5+1 szuper helyet mutatotok erre, melyeket látnotok kell.  

1. Kemence: nyugalmas együttlétre és erdei sétára tökéletesítve 

Kemence egy apró kis falu a Börzsöny északnyugati lábánál, mely hatalmas varázserővel bír. Nyugalom, friss levegő és csupa romantikus kis erdei út vár rátok.

fotó: feketevolgy.hu

Érdemes a sétát a Feketevölgy Panziónál kezdeni. Innen több erdei kirándulóút is vezet. Ha kissé elfáradtunk, térjünk be a Panzióba egy kávéra, vagy látogassunk el a központban lévő Sport Fogadóba, ahol nemcsak szállást kapunk, hanem külső vendégként a szauna és medence használatára is lehetőségünk van.

Kemence: nyugalom és friss levegő 

fotó: feketevolgy.hu

Ha Kemencén járunk, mindenképpen próbáljuk ki az erdei múzeumvasutat, de lovagolhatunk is a Mathias Lovasudvarban.

 Kisvasúton könnyebb a kirándulás 

fotó: Wikipedia

2. Koloska-völgy: egy csepp romantika a Balatonfüredi erdő természetvédelmi területén

Gyönyörű kirándulóhelyet találunk Balatonfüreden is Arács városrészt észak felé elhagyva, követve a patakot.

fotók: Amberg Anna

A völgy számtalan kikapcsolódási lehetőségét vadasparkkal is bővítették, mely egész évben ingyenesen látogatható.

Koloska-völgyi Vadaspark

Ha finom magyaros ételekre vágyunk a hosszú túra után, akkor térjünk be a Koloska Csárdába, ahol romantikus erdei környezetben fogyaszthatjuk el ebédünket. Itt a csörgedező patak és az énekes madarak erdei zenéjét csupán néhány hulló falevél zavarhatja meg.

fotó: Koloska Csárda

3. Etyek: sonka és bor a szabadban

A Budapesttől alig egy órára lévő Etyek mára szinte gasztronómiai központtá nőtte ki magát. Főleg bor, pezsgő, és mennyei sonka jellemzik. Etyeken minden évszakban igazán hangulatos gasztronómiai sétákat tehetünk és romantikus piknikeket tarthatunk. 

Látogassunk el Árpás Lászlóhoz, a Sonkamesterhez igazi házi készítésű sonkafinomságokért, vagy térjünk be Rókusfalvy Pál fogadójába, ahol borkóstolóra is lehetőség van.

A Sonkamester kínálata

sonka, szalonna, szalámi elvitelre is van

 karácsonyi hangulatban

fotók: Sonkamester Facebook

Borbás Marcsi is járt a Sonkamesternél. Nézd meg a kedvcsináló videót!

4. Fertő tó és környéke: biciklizz, fürdőzz és fedezd fel a hűség városát!

A Fertő tó és környéke számos romantikus kirándulóhelyet tartogat, melyeket akár biciklivel is körbejárhatunk. Kezdhetjük a túránkat Fertődön is, az Esterházy-kastély meglátogatásával. Kicsivel távolabb, Hegykőn a Sára Termál melegvizes medencéiben kipihenhetjük a túrázás nehézségeit, a közelében lévő Tornácos Panzió és Étteremben pedig finom magyaros ízek várnak.

Esterházy-kastély, Fertőd | fotó

Érdemes túránkat tovább folytatni Nagycenk felé, ahol a Széchenyi Kastély és emlékmúzeum vár minket. Balfon látogassunk el a balfi gyógyvíz nyilvános ivókútjához, majd vegyük az irányt Sopron, a hűség városa felé. Sétáljunk a belvárosban egy-egy pohár borral, ha pedig egy kis édességre vágyunk látogassunk el a híres Dömötöri cukrászdába.

Édességből sosem lehet elég | fotó

Ha még mindig éhesek lennénk, akkor kóstoljuk meg a Papa Joe Saloon & Steakhouse western hangulatú étterem finomságait. Ha pedig már a jóllakottságtól alig tudunk mozdulni, akkor Fertőrákosnál érdemes sétahajóra szállni, hogy azon csodáljuk meg a Fertő tavat. 

Fertőrákos csónakkikötője | fotó

Mintha nem is Magyarországon lenne

Cölöpházak a Fertő tavon | fotó

Ha maradt még energiánk, akkor ne hagyjuk ki a Fertőrákosi kőfejtőt sem.

fotó:fertorakosikofejto.hu

5. Szigliget: őszi séta 

Ha komolyabb kirándulásra vágyunk, akkor válasszuk a Kamon-kő Tanösvényt, mely körülbelül három órás túrát jelent Szigligeten. Látogassunk el a Szigligeti Várba is, és ne hagyjuk ki a Szigligeti Süllőfesztivált sem, mely a Balaton egyik legnépszerűbb őszi gasztronómiai fesztiválja, közvetlenül a vízpart mellett. 

Szigligeti Süllőfesztivál

Program kezdete: október 20.; Program vége: október 22.; Település: Szigliget; Régió: Badacsony környéke; Megye: Veszprém;

Szigligeten hajóra is tudnunk szállni, hogy onnan csodáljuk meg az őszi ruhában pompázó Balatont.

Szigligettől nem messze, Nemesvitán romantikus lovas túrán is részt vehetünk az Equital Lovasudvar és Wellness Panzió szervezésében.

5+1 Veszprém: egynapos barangolás hegyen és völgyön át 

Veszprém természeti adottságainak köszönhetően minden évszakban tökéletes egy-két napos kirándulóhely, de ennél jóval több is. Kulturális és történelmi látnivalókban gazdag város, ahol szinte egyetlen utcában fedezhetjük fel a város legszebb múzeumait, kiállításait és rá fogunk jönni, hogy minden sikátor rejteget valami különlegességet, melyet párban még izgalmasabb felfedezni. Olvasd el úti beszámolómat a képre kattintva!

5+1 látnivaló Veszprémben, amelyek miatt egyből beleszeretsz a királynék városába

Egynapos barangolás, hegyen és völgyön át Veszprém természeti adottságainak köszönhetően minden évszakban tökéletes egy-két napos kirándulóhely, de ennél jóval több is. Kulturális és történelmi látnivalókban gazdag város, ahol szinte egyetlen utcában fedezheted fel a város legszebb múzeumait, kiállításait és rá fogsz jönni, hogy minden sikátor rejteget valami különlegességet.

Nektek melyik a kedvenc helyetek? Írjátok meg a cikk alatti hozzászólásoknál, és segítsetek kiegészíteni a listát!

Szerző: Földi Rita

Menté

vissza

Hozzászólások