Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











8+1 őszi hangulatjavító tipp

2016.10.01.

8+1 őszi hangulatjavító tipp

Tippek, melyekkel feldobhatod a borongós őszi napokat

Nyáron valahogy mindig rengeteg ötletünk van arra, hogy maximálisan kihasználjuk az évszak nyújtotta örömöket és a jó időt. Ilyenkor csupán a napfénytől is jobb kedvre tudunk derülni. Ősszel viszont már érdemes bevetni egy-két trükköt, mert az őszi komor időjárás, sajnos a hangulatunkra negatív hatással lehet. Ugyanakkor ez az évszak is megannyi örömet tartogathat számunkra, csak fel kell tudnunk fedezni!

Íme, 8+1 ötlet, amely jobb kedvre deríthet, ha esik, ha fúj. 

1. Kirándulj Magyarország csodás részein!

Ez az évszak tökéletes arra, hogy ellátogass Magyarország olyan részeire, melyeket inkább akkor érdemes felfedezni, amikor hűvösebbre fordul az idő.

Járd be a királynék városát! Veszprém ősszel is hangulatos sétákat tartogat számodra. 

 Kitűnő kirándulások szervezhetőek Kemencére is. A Börzsöny északnyugati lábánál fekvő varázslatos kis falu kb. kétórányira van Budapesttől.

 Etyekre viszont már egy óra alatt is el tudsz jutni Budapestről. Mára szinte gasztronómiai központtá nőtte ki magát. Főleg bor, pezsgő, sonka jellemzik. Egy igazán hangulatos sétát tehetsz itt is.

5 romantikus hazai kirándulóhely ötlet, ha valami különlegesre vágysz

Lassan barnás levelek ezrei jelennek meg az erdőkben, parkokban. Az ősz is több színben mutatja meg az arcát, és ahány színben jelenik meg, annyi érzést és hangulatot tud közvetíteni. Fedezzük fel ezeket a csodálatos színeket, és ne csak színes leveleket gyűjtsünk, hanem amíg jobb idő van, színes élményeket is párunkkal együtt, melyekre majd jó lesz visszaemlékezni télen, akár a kandalló melegében.

Balatonról se feledkezz meg, mert ősszel is számtalan program vár rád a magyar tengernél. Fedezd fel a  balatoni várakat vagy a titokzatos rom várakat,  a kilátókat,  kirándulj Badacsonyban, vagy látogass el a  tihanyi Garda fesztiválra

 Létrehoztam egy Facebook csoportot, Kiránduljunk Magyarország csodálatos részein! néven, itt is számos tippet találhatsz. 

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

2. Gyűjts színes faleveleket és terméseket, majd készíts belőlük őszi dekorációkat!

Ha már kirándulni mész, akkor ne felejts el néhány szép falevelet hazavinni.  A faleveleken kívül gyűjthetsz még gesztenyét, makkot vagy egyéb, más terméseket, esetleg köveket is.

Ezekből hangulatos dekorációt készíthetsz, amelyek nemcsak az otthonodat fogják feldobni, hanem a hangulatodat is.

Néhány ötlet a Pinterestről:

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

3. Készíts fahéjas alma chipset, amitől az egész lakás finom illatú lesz!

Egy egészséges módon elkészített alma  chipstől finom fahéjas-almás, őszi illatokba fog burkolózni a lakásod. Te pedig rágcsálhatod filmnézés közben vagy akár kirándulásokra is magaddal viheted. Vágd vékony szeletekre az almát, szórd meg fahéjas nyírfacukorral és süsd ropogósra sütőben. 

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

4. Használj illatgyertyákat!

Az illatok hatással vannak a hangulatunkra is. Ha nem akarsz a fahéjas alma chips-szel bajlódni, akkor egyszerűen csak szerezz be különböző színű és illatú gyertyákat, melyeket egy fáradt nap után biztosan meg fogsz gyújtani, hogy jobb kedvre derítsenek és általuk meghitt pillanatokat teremts. 

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

5. Vásárolj őszi kiegészítőket kedvezményesen!

Mi nők (és még sok férfi is) ismeri a vásárlás hangulatjavító hatását. Ősszel se hagyhatjuk ki ezt az aprócska trükköt arra, hogy feldobjuk vele a napunkat, vagy megjutalmazzuk magunkat. Ráadásul ilyenkor számos, őszi akció is van. Nálunk is egyre népszerűbb a Black Friday, mely az USA-ban a hálaadást követő péntek elnevezése és hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A Fekete Péntek idén november 25-re esik, ilyenkor akár fél áron is vásárolhatsz. Szerezz be narancssárga vagy barna színű kiegészítőket, körömlakot vagy akár egy szép sálat, kendőt, kalapot. 

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

6. Faragj Halloween tököt!

Ismét egy amerikai szokás, mellyel feldobhatjuk a hangulatunkat ősszel. A tökfaragás köré szervezhetünk egy családi napot is, vagy meghívhatjuk barátainkat is, ahol valami tökös finomság is előkerülhet a sütőből. Együtt vagy akár egyedül is nagyon jó móka a tökfaragás. Én minden évben több Halloween tököt is készítek, melyek lámpásként hangulatos fényekkel töltik meg az őszi estéket. 

Pinterest

undefined

Ilyen egyszerűen készíthetsz Halloween töklámpást!

Ilyen egyszerűen készíthetsz Halloween töklámpást! Nincs annyira jó kézügyességed, de szeretnél szép töklámpást készíteni? Akkor ezek a tippek ...

Pinterest

undefined

7. Készíts sütőtökkrémlevest!

Az ősz a forró, tartalmas levesek évszaka. Ha már unod a hagyományos leveseket, akkor próbáld ki ezt az olaszos sütőtökkrémlevest!

8. Teázz sokat!

Ősszel nemcsak a forró levesek melegíthetnek, hanem egy finom forró tea is. A hangulatunkat kedvenc ízeinkkel és kedvenc bögrénkkel tudjuk igazán feldobni, de időnként lepjük meg magunkat valami újdonsággal is! A tea folyadékpótlásra és immunerősítésre is alkalmas. Ráadásul finom illatával és ízével jobb kedvre derít. Már csak egy jó barát vagy barátnő kell hozzá. Szervezz őszi tea-délutánokat is és próbáld ki, hogy milyen finom egy darabka étcsokoládé egy finom tea után!

3 tea, amitől boldogabb és egészségesebb leszel >>>

Pinterest

undefined

10 hangulatos bögre, amely biztosan jobb kedvre derít egy borongós őszi napon is >>>

+1. Ismerkedj!

Sokat gondolkodtam ezen az utolsó ponton. Egyszerre több minden is eszembe jutott, több mindent is szerettem volna tanácsolni. Azt, hogy szerezz új ismereteket, mert az ősz igazán alkalmas arra, hogy elkezdj tanulni valami olyat, amelyet már régóta terveztél. Azt is bele szerettem volna írni, hogy keress magadnak kedvedre való sportot, ami kikapcsol, és jobb kedvre derít. Hiszen a sport (csakúgy, mint a csokoládé) boldogsághormonokat is termel.

Végül az utolsó pont neve mégis az Ismerkedj! lett, mert azt gondolom, hogy mindezeknél nagyobb hangulatjavító hatása van annak, ha új embereket ismerünk meg, melyet megtehetünk akár egy tanfolyamon vagy az edzőteremben is.

Lehet, hogy ősszel talál ránk a szerelem. Talán valamelyik őszi kiránduláson vagy egy töklámpás faragó bulin. A lényeg, hogy merjünk ismerkedni, használjuk ki az ősz minden olyan alkalmát, programját, mely lehetőséget nyújthat erre.

Ez a Barát-és társkereső oldal pedig most is nagyszerű választás lehet arra, hogy barátot vagy társat találj.

Pinterest

undefined

Remélem, hogy a fenti hangulatjavító tippekkel sikerült feldobnom a napodat. Te mivel egészítenéd még ki a listát? Mi az, ami jobb kedvre derít ősszel?

Szerző: Földi Rita

fotók: Pinterest

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!