Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Kora őszi programok a Balatonnál

 

Kora őszi programok a Balatonnál

Jó idő van, menjünk Balatonra!

Az ősz a betakarításról, a szüretről és kicsit a visszahúzódásról is szól. Elcsomagoljuk a fürdőruhát és vele a nyári élményeket is. Felkészülünk a hidegebb időre és egyre kevesebb időt töltünk kint a szabad levegőn.

Az ősz eleje viszont még nem erről szól! Az ősz eleje még az átmenet. Még egy felvonás a nyár nevű színdarabból azoknak, akik nehezen tudják elengedni a jó időt, a nyári programokat és azt a kellemes izgatottságot, amit akkor érzünk, mikor kimondjuk: Jó idő van, menjünk Balatonra!     

Úgy tűnik a nyár visszatapsolása még egy hosszabb játék erejéig is sikeres lehet. Az előrejelzések szerint egész szeptemberben gyönyörű időnk lesz. Kár lenne még behúzódni a lakásba mikor a Balaton színes, vidám programokkal vár mindenkit. Nézzük, melyek lesznek a kora őszi programok a Balatonnál!

Balatoni szüret  

Természetesen lesznek szüreti felvonulások, bálok, ahol a szőlőé, a mulatozásé a főszerep. Egy pohár jó borral a kezünkben üljünk ki a Balaton-partra és élvezzük, ahogy a kora őszi szél gyengéden simogatja az arcunkat. Orrunkat pedig betölti az a jellegzetes, frissítő balatoni levegő, mely megannyi emléket idéz. Raktározzuk el ezt a pillanatot magunkban, hogy legyen mit elővennünk majd a borongós, hideg, téli napokon.

Szüreti programok a Balatonnál

Program kezdete: augusztus 17.; Program vége: október 21.; Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, mind; Ünnepek & Alkalmak: Szüret; Hónap: szeptember, október, augusztus;

Sportprogramok  

Számos sportprogram várja azokat is, akik aktívan szeretnék búcsúztatni a balatoni nyarat. A kihívást keresőket a Balatonman Füred és a Maratonman Füred Őszi Futam várja Balatonfüreden, Szigligeten pedig a Szigligeti Félmaratonon is érdemes indulni. A vitorlás sport szerelmeseit pedig számos vízi élmény csalogatja Balatonra. 

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny - Balatonfüred

Gasztro   

Az őszi programokat is színesítik a gasztro-kalandok. Az Alsóörsi Horgásznap, Halfőző és Horgászversenyt, a Gyenesi Íz-lelőt, a Siófoki Halfesztivált, a Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivált, a Tihanyi Gardália - Garda fesztivált vagy a  Szigligeti Süllőfesztivált semmiképp' ne hagyd ki! 

A fürdőruhát eltettük, de a Balatont ősszel sem felejtjük - több, mint 50 program őszre

A fürdőruhát eltettük, de a Balatont ősszel sem felejtjük - több, mint 50 program őszre Szüreti-, gasztronómiai- és kulturális fesztiválok; Boat show, ...

Kult  

A zenei, kulturális és művészeti programok iránt érdeklődőket kora ősszel sem engedi otthon ülni a Balaton. Lesz Ars Sacra Fesztivál, Múzeumok őszi éjszakája, Balatonfüreden a Romantikus Reformkor rendezvényen igazi történelmi kalandban vehetünk részt, Alsóörsön pedig az öt elem jegyében feltöltődhetünk az Everness Indián Nyár fesztiválon. 

Romantikus Reformkor - Balatonfüred

Szerző: Földi Rita

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások