Fő kategória: | desszertek |
Étkezés: | reggeli, tízórai, uzsonna |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Speciális összetevő: | fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal
Egy könnyű piskóta desszertnek vagy délutáni nasinak.
Hozzávalók (5-6 adag):
4 db tojás
100 g xilit
50 g eritrit
50 g Szerencsi kakaópor (10-12 %- os kakaóvaj tartalommal)
1 csipet só
75 g fehér tönkölyliszt
75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
100 g vaj
½ csomag sütőpor
a vaníliapudinghoz:
1 csomag Nyírfacukor Original gluténmentes vaníliaízű pudingpor édesítőszerrel
tej
víz
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk és külön edénybe tesszük.
2. A xilitet, az eritritet és a kakaóport egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet sót. Egy másik tálban kimérjük a liszteket és hozzákeverjük a sütőport.
3. A vajat felolvasztjuk és robotgép segítségével összekeverjük a xilites-kakaóporos keverékkel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a lisztes-sütőporos keverékkel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.
5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 35 percig sütjük
A vaníliapudingot a csomagoláson látható módon elkészítjük. Ha csökkenteni szeretnénk a kalóriaértéket, akkor ne csak tejjel, hanem tej és víz keverékével készítsük el.