• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém
Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém
Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém
Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém
Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém
Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém
Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:téli
Alkalom:karácsony
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes
Népszerű témák:fogyókúrás ételek, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények
Árszint:költséges hozzávalók

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém

Ha nincs időd, vagy kedved sütögetni, és maradt egy kevés karácsonyi keksz még, akkor jöhet ez a különleges recept, melynek elkészítése nagyon egyszerű, gyors és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni.


Hozzávalók (4 személyre)

a krémhez:

  • ½  db narancs reszelt héja
  • 200 ml Alpro kókusz főzőkrém
  • 50 g eritrit
  • 15 g xilit
  • 250 g zsírszegény tehéntúró

a narancszselés csillagokhoz:

  • ½  db narancs reszelt héja
  • 1 db narancs leve
  • 2 tk . eritrit
  • 3 db lapzselatin

a morzsához:

Elkészítés

1.  Először a narancszselét készítjük el. Ehhez a lapzselatinokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Közben a narancsot megmossuk, héját lereszeljük, a levét pedig egy kisebb lábosba facsarjuk. A lereszelt héj felét beletesszük a lébe, és 2 tk. eritritet adunk hozzá, majd az egészet felforrósítjuk. Kinyomkodjuk a lapzselatinokat és elkeverjük a forró narancslében. Ilyenkor már vegyük le a tűzhelyről és fontos, hogy egyáltalán ne forraljuk fel, csak legyen forró a lé, hogy a zselé könnyedén elolvadjon benne. Ezután kiöntjük egy kisebb tálcára vagy tányérra, úgy, hogy a zselé egyenletesen el tudjon terülni benne, és hogy később könnyedén ki tudjuk szúrni belőle a csillagformákat. Hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

2. Egy keverőtálba tesszük a kókusz főzőkrémet, az édesítőszereket, a reszelt narancshéjat és az áttört túrót, majd az egészet alaposan átkeverjük. 15 perce ezt is hűtőbe tesszük.

3. A kekszeket egy zacskóba tesszük és klopfoló segítésével apró darabokra törjük egy konyharuhán. Pár darabot hagyjunk egyben díszítésnek.

Ha a zselé megdermedt már, akkor csillag alakú formák segítésével kiszúrjuk.

Tálalás: csatos üvegben, vagy koktélos pohárban, úgy hogy alulra kerül a kekszmorzsa, ráhelyezve, az üveg falára illesztve a narancszselés csillagok, a krémmel befedjük az egészet. Végül a tetejét megszórjuk kekszmorzsával és zselé darabokkal, valamint egy egész, vagy egy fél kekszet felhasználunk a díszítéshez. Narancsdarabokat is tehetünk még rá.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!