Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli, tízórai
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes
Népszerű témák:fogyókúrás ételek, diétás nassolnivaló
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Palacsinta diétásan? Igen, lehetséges. Ezt a palacsintatornyot (mely fehér cukor és fehér liszt felhasználása nélkül készült) most pirított diós almakrémmel töltöttem meg, de más töltelékkel is kísérletezhetünk bátran.

 Hozzávalók

az almakrémhez:

  • 8 db alma meghámozva és feldarabolva
  • citromlé
  • xilit
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt kardamom
  • 1 dl víz
  • pirított dió a díszítéshez és az almakrém ízesítéséhez

 a palacsintához: (12 db-nak kell lennie belőle):

  • 340 g zabpehelyliszt
  • 60 g xilit
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • ½ citrom reszelt héja
  • 200 ml zsírszegény tej
  • 400 ml szódavíz
  • a sütéshez 6 g kókuszolaj

 Elkészítés

 Almakrém

A meghámozott, felkockázott almát egy lábosba tesszük és ízesítjük a fenti fűszerekkel.

Kevés vízzel puhára főzzük és utána összeturmixoljuk.

Kitűnő palacsintához, süteménybe (pl. muffinba), joghurtba, zabkásába, tejberizshez vagy magában is.

 

Palacsinta

1. A tojásokat habverővel elkeverjük a xilittel. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, a szódavizet és a reszelt citromhéjat is. Habverő segítségével csomómentesre keverjük.

2. A kókuszolajat kimérjük, és egy kis tálban a tűzhely mellé készítjük egy ecsettel. A felforrósított palacsintasütőt az ecset segítségével megkenjük. Erre egy merőkanálnyi tésztát teszünk, és mindkét oldalát megsütjük. 12 db palacsintát fogunk így kapni.

 

A rakott palacsinta összeállítása:

1. Két marék diót pirítunk, melyet apróra vágunk. Felét az almakrémbe keverjük, a másik fele a díszítéshez kell.

2. Egy nagy tányért vagy tálat veszünk elő, melyen a rakott palacsintát tálalni szeretnénk. A palacsintákat egymásra helyezzük úgy, hogy mindegyiket megkenjük a pirított diós almakrémmel. Az utolsó palacsintát is megkenjük az almakrémmel, de ezt már a maradék dióval szórjuk meg.

Almaszeletekkel díszítjük.

További alakbarát palacsinta recepteket találsz a könyvemben.


1 darab (150 g) tartalmaz:

Energia: 184 kcal

Fehérje: 5 g

Szénhidrát: 32 g

Zsír: 5 g