Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Brokkolikrémleves

Egyszerűen elkészíthető finom és laktató leves.

 

Hozzávalók (4 személyre):

500 g brokkoli

40 g vaj

1 l zöldségalaplé

200 ml főzőtejszín

40 g finomliszt

2,5 dl tej

őrölt fehér bors

a levesbetéthez:

4 szelet szikkadt kenyér

1 ek. olívaolaj

50 g füstölt sajt

 

Elkészítés:

1. A megtisztított, megmosott brokkolit rózsáira szedjük. (Kisebb darabokat tegyünk félre.) Egy lábosban felforrósítjuk a vajat, elkeverjük benne a brokkolit, majd felöntjük egy kevés alaplével. Sózzuk, és rövid ideig pároljuk, majd a fedőt levesszük és elpárologtatjuk a folyadékot.

2. Liszttel megszórjuk, rövid ideig pirítjuk a lisztet, majd állandó keverés közben felöntjük a maradék alaplével és a tejjel.  Átforraljuk, és őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer átforraljuk. Beletesszük a külön sós vízben megfőzött brokkoli darabokat.

A kenyeret felkockázzuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Tálalásnál reszelt füstölt sajtot kínáljunk még hozzá.