Fő kategória: | előételek |
Étkezés: | ebéd |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Alkalom: | vasárnapi ebéd |
Elkészítési nehézség: | közepes |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | húsmentes |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével
Egyszerű és nagyon finom vegetáriánus étel.
Hozzávalók (2 személyre):
240 g (2 csomag) natúr camembert sajt - választhatunk ízesítettet is
a bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag
étolaj a sütéshez
köretnek párolt rizs és levendula zselé vagy áfonyalekvár
Elkészítés:
1. A sajtot háromszög formájúra vágjuk. Duplán bundázzuk. Lisztbe, felvert, sózott tojásba, majd szezámmaggal ekevert zsemlemorzsába (fele-fele arányban, de inkább több legyen a szezámmag) mártjuk kétszer megismételve. Egyenletesen borítsuk be a sajtokat és rá is kell nyomkodni. Figyeljünk arra, hogy sehol ne lógjon ki a sajt, mert akkor ki fog folyni a belseje.
2. Olajsütőben 170 C fokon pontosan 5 percig süssük. Épp, hogy legyen szép színe, de még ne kezdjen el kifolyni a sajt.
A sajtot még melegen tálaljuk, mert ekkor folyós a közepe. Párolt rizst kínálunk hozzá. Nagyon finom levendula zselével, de ha nem sikerülne kapnunk, akkor a hagyományos áfonyalekvár is kitűnő.