• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:min. 120 perc
Speciális összetevő:tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, laktózmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Cigánypecsenye

Igazán magyaros ízek egy vasárnapi ebédre. Ezt garantálja ez a cigánypecsenye. Olykor heves vitákat vált ki még a családunkban is, hogy tarjából vagy karajból készüljön-e. A nagykönyv szerint tarjából készítik, de szerintem karajból finomabb. Igazság szerint nem szeretem a tarját. Azért adtam neki még egy esélyt, és vettem néhány szelet tarját is a karaj mellé. Ugyanúgy készítettem el, de a karaj győzött ismét. Ízlés kérdése, a nagykönyvet meg felejtsük el.


Hozzávalók (2 személyre):

4 szelet csont nélküli rövidkaraj vagy tartja ízlés szerint

8 gerezd fokhagyma

étolaj

őrölt fekete bors

füstölt kenyérszalonna

3 ek. liszt

2 ek. pirospaprika

 

Elkészítés:

1. A húst előkészítjük, kiklopfoljuk és bevagdaljuk a szélüket, hogy ne kunkorodjon fel sütés közben. Sóval és borssal bedörzsöljük. Majd egy edénybe tesszük és tört fokhagymával elkevert étolajjal leöntjük. Ebben a pácban hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben.

2. A szalonnából szeleteket vágunk, majd 1 cm-enként bevágjuk egészen a bőréig. Egy fedeles serpenyőben ropogósra sütjük, majd kiszedjük.

3. A húst kivesszük a hűtőből és lecsepegtetjük a felesleges olajat. Fűszerpaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, majd a szalonna visszamaradt zsírjában kisütjük. Először magas hőfokon kérget sütünk a húsnak, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet és le is fedjük az edényt, hogy megpuhuljon a hús. Összesen kb. 10-15 percig sütjük, pároljuk.

Ha elkészült a hús, akkor szórjuk meg a tetejét még egy kevés fűszerpaprikával és frissen őrölt fekete borssal is.

Hasábburgonyát és paradicsomsalátát kínáljunk hozzá.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!