Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel

Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel
Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel
Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel
Konyha:mediterrán
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:nyári
Alkalom:grill party
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 120 perc
Speciális összetevő:gluténmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák:fogyókúrás ételek, testépítős ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett petrezselymes cukkinivel (alakbarát, gluténmentes, low carb, testépítős)

Igazi nyári ízek azoknak is, akik ügyelnek az alakjukra. A cukkini köret alacsony szénhidráttartalmat biztosít, a csirkemell pedig kellő fehérjemennyiséget a testépítőknek. Mindez egy jól fűszerezett, nyári hangulatú ételben ölt testet. Könnyű vacsorának is ajánlom, melyet kerti grillen is elkészíthetünk.


Hozzávalók (2 adag):

300 g csirkemell filé

120 g natúr joghurt + 20 g a tálaláshoz

1 tk. citromlé

1 tk. reszelt citromhéj

1 tk. reszelt gyömbér

őrölt fekete bors

morzsolt oregánó

2 tk. olívaolaj

300 g cukkini

1 csomó petrezselyemzöld

3 dl víz

 

Elkészítés:

1.  A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd besózzuk.

Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot a citromlével, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és gyömbérrel. Ebben a pácban alaposan átforgatjuk az előkészített húst, majd hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk.

2. A hűtőből kivéve kerámia serpenyőben, egy kevés olaj hozzáadásával, vagy grill rácson pirosasra sütjük.

3. Közben a cukkinit felkarikázzuk és sós vízben roppanósra főzzük. Ha a cukkini elérte a kívánt állapotot, akkor vegyük ki a vízből. Ezt a megmaradt sós vizet én a hús párolásához még felhasználtam. Amikor lepirult a hús, akkor felöntöttem egy kevés lével, majd elkevertem és lefedtem, így pároltam puhára a húst.

Az előfőzött cukkinik mindkét oldalát száraz serpenyőben átpirítottam, hogy ropogósabbak legyenek. Ha nem egy diétás ételről lenne szó, akkor ennél a pontnál következett volna egy kis forró vajban való átforgatás. E helyett citromlével locsoltam meg, hogy jobban rátapodjon a finomra vágott petrezselyem. A petrezselyemmel átforgattam és melegen tálaltam.

Sóval ízesített joghurttal locsoljuk még meg a tetejét.

 

1 adag tartalmaz:

Energia: 256 kcal

Fehérje: 41 g

Szénhidrát: 8 g

Zsír: 7 g