Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Csirkés burger joghurtos öntettel

Csirkés burger joghurtos öntettel
Csirkés burger joghurtos öntettel
Csirkés burger joghurtos öntettel
Csirkés burger joghurtos öntettel
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:grill party
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 120 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák:street food ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Csirkés burger joghurtos öntettel

Egészséges hozzávalókkal készült kézműves burger tele fűszeres csirkével és salátával. 


Hozzávalók (4 bucihoz):

a bucihoz:

160 g zabpehelyliszt

160 g fehér tönkölyliszt

40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1 tk. só

35 g xilit

20 g élesztő

1 db tojás

25 g vaj

230 g natúr joghurt

 

a tetejére:

1 db tojás

1 marék szezámmag

 

a csirkéhez:

500 g csirkemell

1 ek. olívaolaj

sült csirke fűszerkeverék

 

a joghurtos öntethez:

natúr joghurt

zöld Tabasco (zöld jalapeno paprikás szósz)

 

saláta, lila hagyma, uborka, ízlés szerint

 

Elkészítés:

A buci elkészítése

1. A buci hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, gyúrjuk, dagasztjuk, addig, amíg a tészta fényes nem lesz, és el nem válik az edény falától. Ekkor letakarjuk és meleg helyen 60 percig kelesztjük.

2. A megkelt tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk még egyszer. 4 felé vágjuk és 4 szabályos kerek formát készítünk belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Tegyük egymástól távol a bucikat, mert sülés közben kb. kétszeresére nőnek.

A tetejüket felvert tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.

180 C fokon 60 perc alatt készre sütjük.

 

A hús elkészítése

1. A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Befűszerezzük és meglocsoljuk olajjal. Egy lefedhető serpenyőbe tesszük és előbb nagy hőfokon kérget sütünk a husinak, majd a hőfokot levéve vizet adunk hozzá és puhára pároljuk. Alacsony hőfokon, lefedve, sokáig főzzük, úgy hogy közben az elpárolgó vizet pótoljuk.

Ha már teljesen puha a hús, akkor két villa segítségével szétcincáljuk apró cafatokra a húsit. Adjunk hozzá még vizet, hogy szaftos legyen és ízlés szerint még fűszereket, hogy megfelelően ízletes legyen.


A burger összerakása

A megsült bucikat kb. 30 percig pihentetjük, ezután félbevágjuk és mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben.

Megkenjük a joghurtos szósszal és tele pakoljuk a csirkével és a salival. Majd jöhet még egy adag joghurtos szósz és a burger teteje.

1 db buci (150 g) tartalmaz (csak a zsemle):

Energia: 380 kcal

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 53 g

Zsír: 12 g