Fő kategória: | desszertek |
Étkezés: | reggeli, tízórai, uzsonna |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Speciális összetevő: | fehér liszt mentes, húsmentes |
Népszerű témák: | gasztroajándékok, diétás nassolnivaló |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Diabetikus zabpelyhes-csokis keksz
Ha fogyókúrád ideje alatt valami finom csokis nasira vágysz, válaszd ezt a zabpelyhes-csokis kekszet. Tehetsz bele banánt is akár, méz helyett édesítőszerrel is elkészítheted, a lényeg, hogy nem kell egyből a magas kalóriatartalmú, cukros édességekhez nyúlni, mert ha ezt a kekszet elkészíted, akkor minimum három napra biztosítva van a nasi forrás. Nagyon laktató, 1-2 darab elegendő belőle. Tárold fedeles műanyag dobozban, így sokáig puha marad. Ráadásul munkahelyre, vagy iskolába is könnyedén magaddal viheted.
Hozzávalók (kb. 8 db kekszhez):
10 dkg diabetikus liszt vagy tönkölybúza liszt (vagy egyéb csökkentet szénhidráttartalmú liszt)
10 dkg zabpehely
10 dkg diákcsemege (vagy egyéb olajos magvak: dió, mandula, mogyoró stb.)
2 ek. méz
10 dkg vaj
1 db tojás
2 tk. sütőpor
1 tábla diabetikus csokoládé (vagy 70%-os étcsokoládé)
2 ek. cukor nélküli kakaópor
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a mézet.
2. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a kakaóport, a diákcsemegét, és az apró kockákra tördelt csokoládét.
Végül hozzákeverjük a mézes vajat és a tojást.
30 percig hűtőben pihentetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben köröket formázva megsütjük, előmelegített sütőben 180 C fokon, 20-30 percig.