Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Édeskömény saláta zöld almával

Édeskömény saláta zöld almával
Édeskömény saláta zöld almával
Édeskömény saláta zöld almával
Fő kategória:előételek, saláták
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák:fogyókúrás ételek
Árszint:költséges hozzávalók

Édeskömény saláta zöld almával

Előételnek vagy húsos főételek és különösen halas ételek mellé ajánlom ezt a finom salátát. Nemcsak az íze miatt szeretem, hanem azért is, mert az édeskömény jó hatással van a női hormonokra és nagyon egészséges.

 

Hozzávalók (3-4 személyre):

1 db édesköménygumó vékonyan felszeletelve

1 db zöld alma

3 ek. szőlőmagolaj vagy olívaolaj

őrölt fekete bors

1 citrom vagy lime leve

1 marék ruccola

1 marék pirított dió

 

Elkészítés:

1. Először az öntetet készítjük el. Ehhez az olajat és a citromlevet sóval és borssal elkeverjük egy mélyebb tálban.

2. Az édesköményt megmossuk, az aljáról vékonyan levágjuk a gyökeret, a tetejéről pedig a szár részt.  Az így kapott gumót hajszálvékonyan felszeleteljük. A citromos- olajos öntetbe tesszük és 5-10 percig benne hagyjuk.

Addig vékonyan felszeleteljük az almát és azt is beletesszük az öntetbe. Az alma és az édeskömény is hamar megbarnul a levegővel érintkezve, ezért kell gyorsan a citromos-olajos lébe tenni.

3. Egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk a felaprított diót.

Tálalásnál az almaszeleteket és az édesköményszeleket is egy lapos tányérra helyezzük. Megszórjuk ruccolával, majd meglocsoljuk a citromos-olajos öntettel. Végül megszórjuk a pirított dióval.