• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából
Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából
Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából
Fő kategória:desszertek, vendégvárók
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:őszi, szezonfüggetlen
Alkalom:szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség:könnyű
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

A leveles tésztából készülő sütemények talán a legegyszerűbbek és leggyorsabbak. A recept úgy jött létre, hogy valami gyors vendégvárót kellett készítenem. Ennél gyorsabb és finomabb vendégvárót nem is találhattam volna.

Diéta miatta az almakrémet cukor helyett xilittel készítettem, de cukorral is jó, illetve bármilyen lekvárral is helyettesíthetjük, hogy még gyorsabban elkészüljön a süti.


Hozzávalók:

leveles tészta (3 csomag Tante Fanny friss leveles tésztát használtam)

az almakrémhez:

6-7 db alma meghámozva és feldarabolva

1 ek. citromlé

ízlés szerint cukor vagy xilit

1 tk. őrölt fahéj

ízlés szerint őrölt szegfűszeg

ízlés szerint őrölt kardamom

1,5 dl víz

 

a kenéshez: 1 db tojás

a díszítéshez: dió


Elkészítés:

1. Az almakrémmel kezdjük. Ehhez a hozzávalókat kevés vízzel felfőzzük és utána összeturmixszoljuk. Kicsit hagyjuk kihűlni.

2. Ha Tante Fanny leveles tésztával dolgozunk, akkor miután kivettük a hűtőből kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten. Csak ezután kezdjünk el vele dolgozni.

Ezt a tésztát csak ki kell tekerni, nem szükséges nyújtani. (Ha más leveles tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra.)

Téglalapokat vágunk belőle és egy kanál almakrémet rakunk minden téglalap közepére. A téglalapok egymással átlósan szembeni sarkait egymásra hajtjuk.

3. Az így elkészített papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és a tészta közepére diót teszünk.

Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt sülnek meg.

Tálalásnál porcukorral is meghinthetjük.


Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!