Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva
Gombával töltött palacsinta rántva
Gombával töltött palacsinta rántva
Konyha:magyar
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Gombával töltött palacsinta rántva

Bonyolultan hangzik, de viszonylag egyszerű elkészíteni. Megéri kipróbálni egy vasárnapi ebédre.

 Hozzávalók (4 személyre)

a palacsintához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 2 dkg só
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dl szódavíz
  • a töltelékhez és a tejszínes gombás mártáshoz:
  • 500 g csiperkegomba
  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 4 dl tej
  • őrölt szerecsendió
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 db vöröshagyma
  • víz
  • tejszín
  • étolaj

a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

köretnek: párolt rizs

 Elkészítés

1. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük. Ha már elpárolgott a leve, és szépen megpirult, akkor hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Rövid ideig pirítjuk vele, majd a felét kivesszük és félretesszük, mert ez megy majd a töltelékbe.

2. A serpenyőben maradt gombát kevés liszttel megszórjuk. Rövid ideig pirítjuk, majd vízzel felöntjük. Kiforraljuk, és tejszínnel dúsítjuk. Ezt is átforraljuk, majd félretesszük.

3. Besamelt készítünk. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Félretesszük, és ha már langyos, akkor belekeverjük az elején félretett pirított gombát.

4. Elkészítjük a palacsintákat. Keverőtálba szórjuk a lisztet és a sót, majd ráöntjük a tojásokkal elkevert tejet és szódavíz hozzáadásával hígítjuk. Csomómentesre elkeverjük.

Palacsintasütőbe kevés étolajat forrósítunk, merőkanállal beleszedjük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk. Mindkét oldalát megsütjük.

5. Az elkészült palacsintákat megkenjük a gombás besamel mártással. Két szélét behajtjuk a palacsintának, és rá merőlegesen feltekerjük. Lisztbe, felvert sózott tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk, és bő forró olajban kisütjük.

Párolt rizst tálalunk mellé és az elkészítetett tejszínes gombás mártást.