Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel

Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel
Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel
Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel
Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel
Konyha:keleti
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel

A mézes-csilis csirkeszárny receptemet változtattam át egy gyömbérre épülő, citromot és narancsot is tartalmazó páccal készített ételre, mely különösen a meghűléses időszakban ajánlott, felhasználva a gyömbér és a citrusok kellemes ízét és immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását, melyet egy kevés fokhagymával tovább erősíthetünk.

 Hozzávalók (4 személyre)

a csirkéhez:

  • 8 db csirkeszárny
  • a páchoz:
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek. reszelt gyömbérgumó
  • 1 db citrom (a héja kell reszelve és a fél citrom leve)
  • 1 db narancs (a héja kell reszelve és a fél citrom leve)
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint 6-8 gerezd fokhagyma

a körethez:

  • 30 g kelbimbó
  • basmati rizs
  • a sütéshez egy kevés alaplé vagy víz

 

 Elkészítés

1. A csirkeszárnyakat előkészítés után alaposan besózzuk, és egy keverőtálba tesszük.

2. A megadott hozzávalókkal egy habverő segítségével mártás sűrűségű pácot készítünk. A pácot két részre osztjuk. Az egyik részben átforgatjuk husit. A husit egy kis időre állni hagyjuk. A legjobb, ha egy éjszakát áll. A másik részben átforgatjuk az előkészített és félbevágott kelbimbót.

3. Tepsibe tesszük, (a tálban maradt mártást nyugodtan paskoljuk rá) és egy kevés alaplé is mehet alá. A szárnyvégeket érdemes alufóliával betekerni, mert azok hamar megégnek. A kelbimbót 10 perc után tegyük a csirkékhez.

Kb. 30 percet sütjük 190 C fokos sütőben. Az utolsó pár percen - ha tehetjük- kapcsoljuk át a sütőt grill fokozatra.

Párolt basmati rizzsel tálaljuk.