Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kemencében sült oldalas és sütőtök

Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Kemencében sült oldalas és sütőtök
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Kemencében sült oldalas és sütőtök

Egy kisebb családi összejövetel alkalmával kemencében sütöttünk, előbb oldalast, majd egy tököt, végül pedig papsipkát. A kemence melegét jól ki kell használni, azt hiszem nekünk remekül sikerült ezzel a három finomsággal. 

Az ételeket sütőben is könnyedén el tudjuk készíteni az alábbi recept alapján.

 Hozzávalók (4-6 személyre)

az oldalashoz:

  • 1 kg oldalas
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • morzsolt majoránna
  • fokhagyma-granulátum
  • 1 dl világos sör
  • 3-4 ek. sertészsír
  • a körethez:
  • 300 g burgonya
  • 4 ek. étolaj
  • ugyanaz a fűszerkeverék, melyet az oldalashoz használtunk

 

 Elkészítés

1. Az oldalast a fenti fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, és egy napig pácoljuk. Másnap egy fedeles jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, hozzáadjuk a zsírt, sört öntünk alá és fedő alatt 200 C fokon 1 óráig sütjük.

Az utolsó 10 percben vegyük le róla a fedőt, hogy ropogós kéreg is kialakuljon a tetején.

2. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olajjal alaposan átkeverjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

3. A sütőtökök nagyobb darabokra vágjuk és tepsibe tesszük. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Az oldalast a burgonyával tálaljuk és borban sült zöldségeket is kínálhatunk hozzá.