Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel
Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel
Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 120 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:karácsonyi sütemények, szilveszteri buli receptek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Többféleképpen készíthetünk sajttortát, nekem viszont ez a klasszikus recept jött be a leginkább. A karamell öntet helyett bármilyen gyümölcsös öntetet is tehetünk rá. 

 Hozzávalók

  • 500 g mascarpone
  • 2 doboz (2x 125g) vaníliás danone görög joghurt
  • 1 doboz (200 g) landliebe natúr joghurt
  • 3 db egész tojás és 1 db tojás sárgája
  • 150 g szitált porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 400 g zabkeksz (nálam Győri Édes zabfalatok mini)
  • 100 g vaj

 

karamell öntet

  • 200 g kristálycukor
  • 90 g vaj
  • 120 ml tejszín

 

 Elkészítés

1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük alsó és felső sütésen.

A zabkekszet apró darabokra törjük mozsárban vagy a zacskóban például klopfoló segítségével.

2. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. A vajas kekszet egy kapcsos tortaforma aljára egyenletesen lenyomkodjuk, úgy hogy a forma oldalára is felhúzzuk. 5 percre betesszük az előmelegített sütőbe.

3. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a többi hozzávalót konyhai robotgéppel egyenletesen elkeverjük. Ezt a krémet ráöntjük az elősütött kekszlapra. Egy olyan tepsibe rakjuk be sülni, melynek az aljába kevés vizet tudunk önteni. A tepsi közepébe tesszük a tortaformát, melyet 1,5 óráig sütünk 160 fokon.

4. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és 30 perc hűtés után körbevágjuk az oldalát, hogy elváljon a tortaformától. A kapcsos tortaformában hagyjuk kihűlni. Érdemes egy éjszakát hűtőben tartani. A formát csak tálalás előtt vegyük le és ekkor locsoljuk meg a karamell öntettel is.

Karamell öntet elkészítése:

A cukrot egy nagyobb lábosba vagy serpenyőbe tesszük. A lényeg, hogy egyenletesen el tudjon terülni. Kevergetés nélkül felforrósítjuk. Maximum rázogatni lehet, ha elkeverjük, akkor darabos lesz. Ha már szép színe van, akkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük a tejszínnel is. Ezután pár percet még főzzük és kész is van.

Ha sós karamellt szeretnénk, akkor egy kevés sóval ízesítsük. Isteni a sós karamella!

Az öntetet kihűtjük. Hűtőben 2-3 napig is eláll.