• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Lebbencsleves

Lebbencsleves
Lebbencsleves
Lebbencsleves
Lebbencsleves
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, laktózmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Lebbencsleves

A lebbencslevest rengeteg féleképpen el lehet készíteni. Ebben a verzióban a főszerep a házi szalonnáé. A házi kolbász mesteri mellékszereplésével pedig egy igazán magyaros, nehéz levest kapunk, mely után szükségszerű rövid pihenőt tartani (vagy esetlegesen felfüggeszteni minden aznapi tevékenységet), mindezt egy olyan ízorgia átélése miatt, melyet csakis egy ilyen lebbencsleves tud előidézni.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 db burgonya
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • kolbász (házi kolbász, vagy valami zsírosabb fajta)
  • szalonna (pl.:füstölt házi)
  • 150 g lebbencs tészta
  • víz
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • erős paprika vagy Erős Pista ízlés szerint

 Elkészítés

1. Kockára vágjuk a szalonnát, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a megtisztított burgonyát és a házi kolbászt.

2. A füstölt szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk. Ha jó minőségű szalonnát választunk, akkor nem kell alá olajat raknunk, a saját zsírjában fog megsülni. Rengeteg rossz szalonnával találkoztam már, melyek előbb levet engedtek, így nem sikerül jól megsütni. Ne ilyet válaszunk. Egy jó szalonnára sajnos költeni kell. Itt ezen áll, vagy bukik minden. Nagyrészt a szalonna íze határozza meg a levest.

3. A megsült szalonnákat öntsük egy szűrőbe, és csepegtessük le róla az összes zsírt egy nagyobb lábosba, amibe a levest szeretnénk elkészíteni. Használjuk fel az összes zsírt a leves elkészítéséhez.

4. A lebbencstésztát törjük össze kisebb darabokra és tegyük a visszamaradt zsírba. Aranybarnára kell pirítani, de félidőben adjuk hozzá a vöröshagymát is, hogy együtt piruljanak. (Imádom azt az illatot, mely akkor tör ki a lábosból, amikor hozzáadom a vöröshagymát. Eszméletlen jó párost alkotnak a pirított lebbencstésztával.)

5. Tűzről levéve szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük fel meleg vízzel. Mehet bele a burgonya, a megsütött szalonna, a paprika, a paradicsom és az elmaradhatatlan kolbász.

Sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, akkor kis lángon főzzük tovább a burgonya puhulásáig.

Ízlés szerint tegyünk bele erős paprikát vagy Erős Pistát.

 

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!