• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Konyha:magyar
Fő kategória:vendégvárók
Étkezés:uzsonna, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:grill party, Halloween, karácsony, szilveszter, újév, farsang, húsvét
Elkészítési idő:max. 30 perc
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek, street food ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Az egyik kedvencem ez a recept. Kitűnő vendégvárónak, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Általában Szilveszterkor szoktam készíteni és mindig megállapítom, hogy többet kellett volna belőle sütni, mert pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók:

leveles tészta (3 csomag Tante Fanny friss leveles tésztát használtam, de használhatunk fagyasztott leveles tésztát is.)

2 ek. vaj

1 csomag Lucullus sültkrumpli fűszersó (Én a simát használtam, de kipróbálhatjuk a paprikásat is.)

reszelt sajt

sonka (pl: fekete erdei sonka, vagy Húsvéti maradék sonka) de lehet szalonna is, vagy mini virsli

a kenéshez: 1 db tojás

a díszítéshez: szezámmag

 

Elkészítés:

1. A vajat félig felolvasztjuk, és belekeverjük a fűszersót.

2. Ha Tante Fanny leveles tésztával dolgozunk, akkor miután kivettük a hűtőből kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten. Csak ezután kezdjünk el vele dolgozni.

Ezt a tésztát csak ki kell tekerni, nem szükséges nyújtani. (Ha más leveles tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra.)

Téglalapokat vágunk belőle, melyeket alaposan megkenünk a fűszeres vajjal.

A téglalapok közepére tesszük a sonkát, vagy a szalonnát, vagy a virslit. (Általában vegyesen készítem: egy tepsi sonkás, a másik szalonnás, a harmadik virslis). Alaposan megszórjuk reszelt sajttal, majd a téglalapok egymással átlósan szembeni sarkait egymásra hajtjuk.

3. Az így elkészített falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!